EL CULEBRÓ #CECILTHELION

Els famosos donen la cara per Cecil

Actors com Schwarzenegger i Farrow i models com Delevingne fan campanya contra la caça d'animals exòtics

#5forBigCats, la campanya d’Arnold Schwarzenegger contra la caça d’animals com Cecil.

#5forBigCats, la campanya d’Arnold Schwarzenegger contra la caça d’animals com Cecil. / INSTAGRAM

2
Es llegeix en minuts
LAURA ESTIRADO / BACELONA

Mentre Zimbàbue demana als EUA l'extradició del desaparegut dentista Walter J. PalmerZimbàbuedesaparegut dentista Walter J. Palmer per jutjar-lo per haver matat el famós lleó Cecil Cecil en una cacera considerada "il·legal", el clam mundial contra el caçador segueix creixent i creixent, i ja sembla que serà un dels culebrons de l'estiu. Milers d'usuaris de les xarxes socials i organitzacions animalistes com PETA "demanen el cap" del caçador, i a internet s'han obert diverses campanyes, com la de Change.org, per demanar que es posi fre a les caceres de luxe i al comerç d'animals exòtics

A més de milions de veus anònimes que han condemnat l'"afició" pels 'trofeus' de caça del dentista --que ara es podria enfrontar a una pena de fins a 10 anys de presó--, també n'han sorgit altres de famosos que estan donant la cara per Cecil.

#5FORBIGCATS

Al capdavant, la de l'actor Arnold Schwarzenegger, que ha posat en marxa el moviment #5forBigCats, amb el qual es demana que es donin 5 dòlars per ajudar a protegir els grans felins. 

"Matar un lleó no és de valents. Entrar en un ring de lluita o enrolar-se a l'armada... és de valents. Intenta això abans de matar un lleó. Protegir els grans felins també és de valents", ha publicat a Facebook l'actor de 'Terminator', que aquest mateix dijous ha fet 68 anys.

També ha compartit una foto dels seus anys de culturista en què sosté diversos trofeus, cosa que li serveix per dir que aquestes estatuetes 'sí' que són trofeus i 'no' Cecil, de qui també ha penjat una foto en el mateix muntatge.

Però no només l'exgovernador de Califòrnia s'ha sumat al clam per la mort de Cecil. L'actriu Mia Farrow també ha fet molt soroll a Twitter. L'actriu i activista política, de 70 anys i amb més 650 mil seguidors a Twitter, ha escrit al seu compte: "#Cecilthelion Protector amable de sis cadells. Estimat per molts. Assassinat pel dentista Walter Palmer". I també: "Buscat a Zimbàbue: Walter Palmer… per caçar l'entranyable lleó #Cecil i decapitar-lo". Després d'aquest missatge també va fer pública l'adreça del dentista, cosa que ha sigut condemnada per alguns tuiters, que li critiquen que pugui posar en perill la vida de l'arrencaqueixals.

 

També s'han sumat a la causa animalista personatges com la model Cara Delevingne, l'actriu de 'House' Olivia Wilde o el productor de cine nord-americà Judd Apatow.

 

CACERES A COP DE TALONARI

El que condemnen tant persones anònimes com famoses és l'existència d'aquestes caceres d'animals exòtics a cop de talonari a Sud-àfrica. Per uns 50.000 dòlars, que és el que va pagar el dentista de Minneapolis, es poden tenir 10 dies de safari per caçar lleons (vol no inclòs).

La firma African Sky Hunting, a Zimbàbue, cobra 35.145 dòlars (uns 32.044 euros) per una estada similar per caçar elefants.

Notícies relacionades

Els adinerats caçadors del primer món se solen allotjar en cabanyes i van en 'tours' amb guies. Quan aconsegueixen la presa per la qual han pagat, els caçadors locals els l'empaqueten i munten com un trofeu (la taxidèrmia es cobra a part) perquè un vaixell els la porti a casa.

Els aficionats als rifles amb menys bitllets a la cartera també disposen de safaris per matar senglars, impales, antílops i nyus.