35 dones denuncien l'actor per violació

Víctimes de Bill Cosby, a la revista 'New York'

Víctimes de Bill Cosby,  a la revista New York_MEDIA_1

Víctimes de Bill Cosby, a la revista New York_MEDIA_1

1
Es llegeix en minuts
LAURA ESTIRADO
BARCELONA

35 de les 46 dones que han presentat denúncia els últims mesos acusant el còmic Bill Cosby (78) d'haver-les violat protagonitzen l'última i impactant portada de la prestigiosa revista New York. En blanc i negre, en quatre files i assegudes en cadires amb les mans recolzades als genolls, totes, la majoria blanques i d'edats diverses, posen en actitud seriosa, molt seriosa, sobre un peu de foto amb els seus noms. Una cosa així com un J'accuse en pla bèstia, un Zola multitudinari, en primera plana, per al món sencer.

La cadira número 36 està buida, potser per la sospita que la llista de dones agredides sexualment per aquell ginecòleg de vistosos jerseis anomenat Cliff que ens va fer riure a tots en els anys 80 no s'acaba aquí. Les agressions es van produir al llarg de quatre dècades. Les víctimes: models, actrius, cambreres, periodistes i fins i tot amigues pròximes al protagonista de La hora de Bill Cosby. Avui, les seves edats oscil·len entre els 20 i els 80 anys. Però totes expliquen una forma semblant de procedir per part de l'actor, ara al centre de la diana de la premsa mundial.

Notícies relacionades

Entre els testimonis que recull la revista, hi ha el de diverses dones que expliquen que Cosby les va convocar per a suposades «classes d'actuació». A l'arribar a la cita, l'actor suposadament les drogava abans d'abusar d'elles. A vegades les violacions les cometia el còmic sol, però a vegades les «compartia» amb amics.

Segons les víctimes, Cosby els posava forts tranquil·litzants al vi i als combinats a què les convidava, cosa que ell mateix ha admès públicament. Aquestes dones han pogut compartir les seves experiències a les xarxes socials i explicar-les al món sencer.