IMPACTANT IMATGE

Les víctimes de Bill Cosby, a la portada del 'New York Magazine'

35 de les 46 dones agredides sexualment pel 'pare dels Estats Units' expliquen les seves amargues experiències a tot el món

35 dones que acusen Bill Cosby de violar-les li planten cara a ’New York Magazine’.

35 dones que acusen Bill Cosby de violar-les li planten cara a ’New York Magazine’. / NEW YORK MAGAZINE / AFP / STAN HONDA

2
Es llegeix en minuts
LAURA ESTIRADO / BARCELONA

Trenta-cinc de les 46 dones que han presentat denúncia en els últims mesos acusant el còmic Bill Cosby d'haver-les violat protagonitzen l'última i impactant portada de la prestigiosa revista 'New York'. En blanc i negre, en quatre files i assegudes en cadires amb les mans recolzades als genolls, totes elles, la majoria blanques i d'edats diverses, apareixen en actitud seriosa, molt seriosa, sobre un peu de foto que els posa nom i cognom. Una cosa així com un 'J'accuse' en pla bèstia, un Zola però en gran, a primera plana, per a tot el món.

 

La cadira número 36 està buida, potser per la sospita que la llista de dones agredides sexualment per aquell ginecòleg de vistosos jerseis anomenat Cliff que ens va fer riure a tots als anys 80 no s'acaba aquí.

Les agressions van tenir lloc al llarg de quatre dècades. Les víctimes: models, actrius, cambreres, periodistes i fins i tot amigues pròximes al protagonista de 'L'hora de Bill Cosby' (The Cosby show'). Actualment, les seves edats oscil·len entre els 20 i els 80 anys. No obstant, totes expliquen una forma semblant de procedir per part de l'actor, ara al centre de la diana de la premsa mundial. 

SUPOSADES CLASSES D'ACTUACIÓ

Entre els testimonis que recull la revista, hi ha el de diverses dones que expliquejn que Cosby les va convocar per a suposades "classes d'actuació". A l'arribar a la cita, l'actor suposadament les drogava abans d'abusar d'elles. A vegades les violacions les cometia el còmic sol, però altres vegades les "compartia" amb amics seus. 

 

 

Les víctimes expliquen que Cosby els posava forts tranquil·litzants al vi i als combinats a què les convidava. El mateix actor ha admès públicament aquesta qüestió. 

Fins fa poc més d'una dècada, la fama i el prestigi de l'actor nascut a Filadèlfia fa 78 anys era proporcional al control que exercia sobre els mitjans de comunicació més importants. No obstant, aquestes dones que van conèixer la seva pitjor cara han pogut compartir ara les seves experiències a les xarxes socials i explicar-les a tot el món. Aquí l'actor no ha pogut estendre els seus tentacles. I elles han pogut, així, demanar ajuda.

LA NOVA DEFENSA DE L'ACTOR

Notícies relacionades

La nova advocada de l'actor, Monique Pressley, ha defensat públicament el seu client. En programes com 'Good morning America' (ABC)  ha arribat a afirmar que la quantitat de denúncies presentades "no significa necessàriament que siguin veritat".

Sigui com sigui, el degoteig de revelacions han destruït la reputació del que s'havia anomenat 'pare d'Amèrica del Nord', que s'ha vist obligat a dimitir de juntes de beneficència i els seus programes de televisió han sigut cancel·lats.

Temes:

Bill Cosby