SENSE ULLALS

Aslan, el lleó blanc més famós de la manada

Una marca líder d'adhesius per a dentadures postisses li finança una operació de mandíbula al mamífer

Aslan, el lleó blanc més famós de la manada / periodico

1
Es llegeix en minuts

La imatge d'aquest felí ja ha fet la volta al món a través de la seva commovedora història. Aslan és un dels 27 lleons blancs que viuen al Santuari de la Vida salvatge, a Sud-àfrica.

Tot va començar quan el conegut "xiuxiuejador de lleons", Kevin Richardson, va notar un estrany comportament en l'animal. Aslan es tornava molt agressiu i a poc a poc s'anava allunyant de la manada.

Al final va trobar el problema que patia el mamífer: Aslan no tenia ullals. El mamífer els havia perdut feia temps i aquest tipus de lesió li va alterar profundament la vida. Els primers símptomes que va manifestar va ser tornar-se més violent i marginar-se de la resta del grup. A més, el felí presentava incapacitat per poder caçar i alimentar-se.

SOLIDARITAT DE KUKIDENT

Aquesta història va arribar a la marca líder d'adhesius per a dentadures postisses Kukident, que no va dubtar a emprendre una campanya per tornar-li la vida a Aslan i que aquest pogués tornar a mossegar amb força.

Notícies relacionades

Per a això el reconegut veterinari sud-africà doctor Gerhard Steenkhamp va fer al lleó una complexa operació de cirurgia per reparar-li la mandíbula, amb l'ajuda de l'anestesiòleg AdrianTordiffe i sota la supervisió de la Lliga Contra el Maltractament Animal.

Gràcies a la campanya, el felí es recupera amb èxit quatre mesos després de la intervenció dental. Aquesta història ja té la seva pel·lícula i es titula #SavingAslan (Salvant Aslan)#SavingAslan  que narra el viatge de l'aïllament a la recuperació del lleó. Amb això també es vol crear un moviment de solidaritat amb totes aquelles persones que, en un moment o un altre de la seva vida, han perdut una peça dental, i així conscienciar de l'estrès físic i mental que això comporta.