REVELACIONS SOBRE APPLE

Tim Cook va oferir el seu fetge a Steve Jobs

El fundador d'Apple, ja molt malalt, va rebutjar la proposta del seu successor, segons una nova biografia

1
Es llegeix en minuts

L'actual CEO d'AppleTim Cook, va oferir el seu fetge a un Steve Jobs ja molt malalt, però ell va rebutjar l'oferta amb contundència. Així ho revela una nova biografia sobre el fundador de la firma de la poma que han escrit els periodistes Brent Schlender i Rick Tetzeli i que sortirà a la venda el 24 de març, encara que ja n'han començat a circular alguns extractes.

Segons explica Tetzeli a 'Fast Company', publicació de la qual és director, el gener del 2009, Jobs estava molt malalt, patia els efectes dels fàrmacs contra el càncer i necessitava desesperadament un trasplantament de fetge. Va ser després d'una visita a casa de Jobs, quan Cook es va plantejar oferir-li el seu fetge.

"Un dia Cook va sortir de casa seva i es va sentir tan malament que va decidir fer-se unes proves. Així va descobrir que, com Steve, ell també tenia un tipus de sang rar. Va continuar amb la seva investigació i va descobrir que era possible donar una part del fetge a algú que necessités un trasplantament", relaten Schlender i Tetzeli al llibre.

"EM VA TALLAR EN SEC"

Notícies relacionades

Quan va haver recollit tota la informació, Cook va tornar a casa de Jobs, a Palo Alto, i li va plantejar l'oferta, que va ser rebutjada de forma contundent pel fundador d'Apple. "Em va tallar en sec, abans fins i tot que acabés de parlar. 'No', va dir. 'Mai et deixaré fer això. Mai ho faré", recorda Cook que li va contestar Jobs.

Un episodi que l'actual CEO d'Apple utilitza per exalçar la figura de Jobs. "Algú que fos egoista no hauria contestat així. S'estava morint, i una persona sana li oferia una sortida. Li vaig dir: 'Steve, estic sa. Hi ha un informe mèdic. Ho puc fer i no suposa cap risc per a mi'. I ell ni s'ho va pensar. No va dir '¿n'estàs segur?' o 'm'ho pensaré', va dir: 'No, no ho faré'. Gairebé va saltar del llit quan l'hi va dir", recorda Cook al llibre.