RUPTURA DE CINE

Tim Burton i Helena Bonham Carter se separen

La parella, que no estaven casats, feia 13 anys que estaven junts i tenen dos fills en comú

Tim Burton i Helena Bonham Carter arriben a la cerimònia dels Oscars, a Hollywood, el 24 de febrer del 2013.

Tim Burton i Helena Bonham Carter arriben a la cerimònia dels Oscars, a Hollywood, el 24 de febrer del 2013. / ARXIU / AFP

1
Es llegeix en minuts

El director de cine nord-americà Tim Burton i l'actriu britànica Helena Bonham Carter s'han separat, després de 13 anys de relació, ha informat una portaveu de la intèrpret.

La parella, que no estava casada i vivia en dues cases adjuntes al nord de Londres, es va separar "amistosament" fa uns mesos, segons la font.

Tots dos "continuen sent amics i cuidant els seus fills", ha afegit la portaveu, que ha demanat als mitjans de comunicació que respectin la intimitat de la parella i els seus dos fills, Billy, d'11 anys, i Nell, de 7.

Burton i Bonham Carter --l'avi matern de la qual era el diplomàtic espanyol, Eduardo Propper de Callejón-- es van conèixer en el rodatge de 'Planet of the apes' el 2001, dirigida per Burton.

COL·LABORACIONS EN DIVERSOS FILMS

Des d'aleshores, han col·laborat en nombroses pel·lícules, com 'Alícia al país de les meravelles' o 'Dark shadows'.

El director, de 56 anys, i l'actriu, de 48, viuen en dues cases diferents però interconnectades a Belsize Park, un barri acomodat del nord de Londres, a la qual, segons 'The Daily Telegraph', van sumar-hi una tercera per als seus fills i la seva mainadera.

Bonham Carter havia subratllat en algunes entrevistes els avantatges d'aquest estil de vida, remarcant que "funcionava per a ells" i que viure en dos espais separats evitava que un se sentís "envaït".

Notícies relacionades

L'octubre del 2013, l'actriu va dir en to de broma que no tornarien a col·laborar professionalment perquè Burton estava "fart" de treballar amb ella, cosa que alguna premsa va interpretar com un distanciament entre la parella.

Aquell mateix mes, una portaveu de l'actriu va desmentir especulacions sobre una possible nova relació de Burton, que va ser fotografiat amb una dona en un cine de Hampstead, al nord de Londres.

Temes:

Tim Burton