ACTOR AMB PROBLEMES

Netflix ajorna un especial de Bill Cosby arran d'una nova acusació d'agressió sexual

L'exmodel i presentadora Janice Dickinson denuncia que l'actor va abusar d'ella en un hotel el 1982

Bill Cosby, durant una cerimònia amb veterans de l’Exèrcit, l’11 de novembre. / AP / MATT ROURKE

Bill Cosby, durant una cerimònia amb veterans de l’Exèrcit, l’11 de novembre.
La model i presentadora Janice Dickinson acusa Bill Cosby d’abús sexual.

/

2
Es llegeix en minuts

L'empresa nord-americana de distribució de pel·lícules i sèries de televisió per internet Netflix ha anunciat aquesta matinada que ajorna el llançament del programa especial del 77 aniversari de l'actor Bill Cosby, acusat d'abusos sexuals per diverses dones els últims dies.

"En aquest moment posposem el llançament de l'especial 'Bill Cosby 77', previst per al 28 de novembre", informa la companyia en un breu comunicat en què no explica els motius d'aquesta decisió.

L'anunci es produeix hores després que la model i presentadora de televisió Janice Dickinson afegís el seu nom a la llista de dones que han denunciat Cosby. Durant el programa 'Entertainment tonight' emès aquest dimarts, Dickinson ha explicat que l'incident va passar el 1982 en un hotel de Lake Tahoe (Califòrnia) i que encara que el va incloure a la seva biografia, publicada el 2002, els advocats de Cosby la van pressionar perquè n'eliminés els detalls.

"EM VA AGREDIR SEXUALMENT"

La model va conèixer Cosby a través del seu agent, que volia que la seva representada pogués tenir un paper a 'El show de Bill Cosby'. Dickinson i Cosby van quedar posteriorment per sopar i després l'actor la va acompanyar a la seva habitació, on li va donar un got de vi i una pastilla. Segons ha explicat l'actriu, ella li havia demanat una pastilla perquè tenia mal d'estómac.

"L'endemà em vaig despertar. No portava pijama i vaig recordar que abans de perdre el coneixement aquell home (Cosby) em va agredir sexualment". La presentadora diu que recorda com Cosby es va treure la roba i es va posar a sobre d'ella. Mai van parlar dels fets. "Estic explicant això perquè és correcte fer-ho. Em va passar i és veritat", ha dit.

SILENCI DE L'ACTOR

Cosby mai ha estat condemnat judicialment, encara que el 2006 es va asseure al banc dels acusats en un judici civil amb una dona que el va acusar d'haver abusat d'ella dos anys abans. El passat tèrbol del popular actor torna a estar d'actualitat després que un altre còmic, Hannibal Buress, el qualifiqués de "violador" durant una actuació.

A més de Dickinson, dues dones més han denunciat ara l'actor. Una és Barbara Bowman, que va descriure el seu cas en un article de l'edició digital de 'The Washington Post'.

Notícies relacionades

L'actor guarda silenci, encara que el cap de setmana va cancel·lar la seva aparició en el programa 'Late show amb David Letterman' de la CBS prevista per ahir, dimecres. Diumenge el seu advocat, John P. Schmitt, va emetre un comunicat en què deia que no donaria credibilitat a "desacreditades" acusacions d'abús de fa una dècada amb una resposta.

Cosby estava en negociacions amb la NBC per protagonitzar una nova sèrie còmica en què havia d'interpretar el patriarca d'una família.

Temes:

Bill Cosby