La duquessa d'Alba abandona l'hospital per ser tractada a casa

El primogènit de Cayetana de Alba reconeix que l'estat de la seva mare és "delicat"

La duquessa d’Alba, Cayetana Fitz-James Stuart y Silva.

La duquessa d’Alba, Cayetana Fitz-James Stuart y Silva. / EFE

1
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / SEVILLA

La duquessa d'Alba ha abandonat aquesta tarda l'hospital sevillà on estava ingressada des de diumenge per desig exprés de la família i de la malalta. Fonts de l'Hospital Quirón Sagrado Corazón han confirmat que seguirà el tractament a casa. Aquesta mateixa tarda, el primogènit de Cayetana d'Alba, el duc de Huéscar, ja reconeixia que l'estat de la seva mare era "delicat", però que tot i així preferien dur-la a casa perquè no estigués a l'hospital més del que era estrictament necessari.

En un breu comunicat, el centre sanitari ha explicat que "el suport al domicili serà donat per l'equip de professionals que l'ha atès durant la seva permanència a l'Hospital Quirón Sagrado Corazón així com per l'equip de metges i d'infermeria que l'estaven atenent fins que va ingressar".

Notícies relacionades

Un parell d'hores abans ja s'ha pogut veure arribar part del material mèdic al cèntric palau de Dueñas, on cridaven l'atenció des de les bombones d'oxigen fins a un llit plegable d'hospital. Poc després arribaven els fills de l'aristòcrata, que han anat arribant les últimes hores per acompanyar la seva mare i a qui s'ha vist amb cara llarga al sortir de l'hospital. Alfonso Díez, el seu marit, ha estat amb ella en tot moment.

L'últim comunicat mèdic ofert per l'hospital assenyalava que Cayetana d'Alba continuava amb pronòstic "reservat", persistint la situació d'"insuficiència respiratòria" deguda a la infecció pulmonar. En aquest segon comunicat, firmat novament pels metges internistes Juan Antonio Márquez Vácaro i Carlos Ortiz Leyba, s'indicava que la pacient durant les últimes 24 hores seguia ingressada a l'uci, estable hemodinàmicament i amb respiració espontània. Els metges insistien, però, que un factor determinant era l'avançada edat de la Duquessa, que condicionava l'evolució. L'aristòcrata va ser ingressada a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Quirón aquest diumenge passat en situació d'insuficiència respiratòria secundària a pneumònia de la comunitat, associada amb arítmia cardíaca i repercussió hemodinàmica.