EL ROCKER S'ENFRONTA A 10 ANYS DE PRESÓ

El bateria d'AC/DC, a judici per contractar un sicari

Phil Rudd està acusat d'encarregar l'assassinat de dues persones

Phil Rud, amb aspecte abatut, a la sortida dels jutjats de Tauranga, a Nova Zelanda.

Phil Rud, amb aspecte abatut, a la sortida dels jutjats de Tauranga, a Nova Zelanda. / AP / GEORGE NOVAK

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

El bateria del grup australià AC/DC Phil Rudd ha estat acusat d'haver intentat contractar un sicari per liquidar dos homes a finals de setembre passat. La justícia neozelandesa ha decretat secret de sumari i, per tant, es desconeixen els noms dels altres implicats, va informar France Presse. El tribunal ha deixat en llibertat Rudd a l'espera del judici que se celebrarà el dia 27 d'aquest mes.

El veterà rocker, que actualment té 60 anys, ha estat acusat de «temptativa d'encàrrec d'assassinat», que està penalitzat amb 10 anys de presó a Nova Zelanda, d'amenaces de mort, així com de possessió de metamfetamina i cànnabis. La policia va trobar la droga quan va fer una inspecció a la seva luxosa mansió de Tauranga, a l'illa Nord de Nova Zelanda.

Aquest és un cop molt fort per a AC/DC, mítica banda de rock dur creadora d'himnes com Highway to hell, després que una malaltia apartés del grup un dels fundadors, Malcom Young. La imatge de Phil Rudd sortint dels jutjats cansat, sense sabates i amb aspecte deixat ha causat impacte. Els intents del seu advocat per evitar que els mitjans captessin imatges van ser en va tot i que Rudd va pujar ràpidament a un cotxe de luxe sense fer comentaris.

Notícies relacionades

«Ens hem assabentat de l'arrest del Phil a través de les notícies. No tenim res més a comentar. La seva absència no afectarà la publicació del nostre nou disc, ni la gira de l'any que ve», diu el breu comunicat que ha difós AC/DC.

Després de l'abandonament de Malcom Young, que amb 61 anys s'ha posat en mans dels metges per seguir un tractament contra la demència, molts van veure perillar el futur de la banda que al desembre llançarà Rock or bust, el primer àlbum d'estudi d'AC/DC des del 2008. Rudd havia d'anar de gira amb el grup el 2015 però després dels últims esdeveniments caldrà esperar el veredicte del jutge.