Bar Refaeli protagonitza un polèmic anunci d'ulleres

La televisió israeliana ha criticat la model per deixar-hi la dona com a objecte sexual

L’anunci de Bar Refaeli. / periodico

1
Es llegeix en minuts

La supermodel israeliana Bar Rafaeli s'ha vist enmig d'un sonat escàndol al protagonitzar un anunci d'ulleres on no deixa en bon lloc les dones que no tenen la seva ajustada silueta.

L'anunci, que s'ha penjat a Youtube, mostra un home apreciant els dots de ball de Rafaeli al voltant d'una barra de metro mentre exposa tota la seva sensualitat, però quan el subjecte es posa les ulleres descobreix que la bella rossa d'ulls blaus és en realitat una dona més aviat grassa.

Les queixes no van trigar a arribar al Canal 2 de la televisió israeliana, i mentre uns espectadors consideraven que l'anunci descrivia la dona com un "objecte sexual", altres al·ludien al menyspreu que mostrava per les dones de siluetes més amples, ha informat el diari 'Yediot Aharonot'.

CRÍTIQUES A L'ESPOT

"És decebedor i insultant que una dona com Refaeli, que pot influir en les actituds del públic, faci la deliberada elecció de perpetuar les perjudicials percepcions sobre les dones", ha dit Galia Wolloch, directora de l'associació sindical de dones Naamat.

"No totes tenim la talla de Rafaeli, i no per això som pitjors", ha expressat al diari una espectadora. En altres queixes i debats per ràdio, alguns comentaristes van explicar que l'anunci suggereix que una dona amb força quilos no pot ser bella.

L'anunci el va fer la model per a una firma local d'ulleres, Carolina Lemke, en lquè té un nombre indeterminat d'accions i que en el passat va estar envoltada de polèmica per desinformació al consumidor. De nom alemany, per la seva dissenyadora, la demanda exigia una milionària compensació perquè la firma era en realitat israeliana i les ulleres estaven fabricades a la Xina. El principal accionista va haver d'explicar que la dissenyadora, la seva dona, era en realitat alemanya i per això el nom de la firma.

Notícies relacionades

El Canal 2 de televisió haurà de sospesar ara si ordena retirar l'anunci per ferir la sensibilitat del públic o per contra el manté.

 

Temes:

Bar Refaeli