La tecnologia de Carolina Herrera i el rock de Hilfiger desfilen a Nova York

La setmana de la moda de Nova York afronta el seu equador amb les propostes d'Ángel Sánchez i Thom Browne

Unes models llegeixen abans de la presentació de creacions de Thom Browne, en la setmana de la moda de Nova York. / STEPHEN CHERNIN (EFE)

Unes models llegeixen abans de la presentació de creacions de Thom Browne, en la setmana de la moda de Nova York.
Les pells dhan estat protagonistes en la desfilada de Tommy Hilfiger, en la seva col·lecció primavera-estiu 2015.
El blanc i les flors impreses als vestits han caracteritzat la desfilada de Carolina Herrera, en la setmana de la moda de Nova York.

/

3
Es llegeix en minuts

L'alta tecnologia arriba amb una florida primavera en la ment de la dissenyadora veneçolana Carolina Herrera, que ha compartit la jornada d'aquest dilluns en la setmana de la moda de Nova York amb el festival de música rock dels anys 60 ressuscitat per Tommy Hilfiger.

Herrera i Hilfiger són dos clàssics acostumats a compartir jornada en la 'fashion week' de Nova York, perquè saben que el seu públic és radicalment diferent. Ella vesteix les senyores més elegants de l'Upper East Side, el seu barri d'adopció a Manhattan. Ell s'encarrega de donar estil als joves més prometedors del país, que cursen els seus estudis a les universitats d'elit.

Carolina, llegenda de la costura

En aquesta ocasió, Carolina Herrera emfatitza més que mai la seva eterna vocació de mirar cap endavant sense perdre el pes de la seva categoria de llegenda de la costura. I així, amb un motiu tan aparentment obvi com les flors a la primavera, desglossa una col·lecció que amaga més d'una sorpresa.

"Tota la col·lecció està inspirada en el codi cromàtic d'una flor. La vaig digitalitzar i d'aquí surten tots els colors que van a veure", ha assegurat la dissenyadora. La flor era una tulipa, encara que en les seves peces, a vegades sumptuoses a vegades minimalistes, apareixen moltes altres de la proposta informàtica d'Herrera. "La tecnologia per a mi és importantíssima. I aquests són tecnomaterials que uneixo i barrejo amb el 'chiffon' o el lli o el crepè'. És una col·lecció bastant seductora i amb una siluetes molt femenines", ha afegit.

La passarel·la, en què les models passen enmig d'un laberint de xiprers, s'ha obert amb uns dissenys blancs -el seu color per a les ocasions importants, com sempre diu- amb un estampat no cosit sinó imprès sobre el teixit.

I la que sembla una de les tendències confirmades, els colors fluor, la pren Herrera amb precaució i filtrada per un toc de pal·lidesa. Així és el groc de la seva col·lecció. Per acabar, enlluerna la nit amb dos bonics vestits morats en què troba la bellesa interrompuda del 'non finito'.

El festival de Hilfiger

El nord-americà Tommy Hilfiger, per la seva part, després d'haver reinventat l'anterior estiu la clàssica escapada a la platja i l'últim hivern l'esquí, ha sorprès al convertir el Park Avenue Armory en un festival de música rock.

Així, les nenes bones de Hilfiger, orgull nacional, s'han animat amb els ressons de Woodstock tamisats -naturalment- per un procés de glamurització total i s'han convertit en autèntiques 'groupies' en una de les desfilades més espectaculars vistes en aquesta edició de la 'fashion week'.

El dissenyador ha recordat que "els 'hippies' portaven roba molt glamurosa i a vegades les estrella de rock també. Però altres vegades potser portaven només texans i una samarreta o pantalons curts. Però era la manera de portar-los, el color, els teixits, les formes, el tall".

"La musa del festival de música es vesteix i es desvesteix i té un estil molt rocker. He tornat a la meva inspiració més primerenca, perquè jo vaig començar en el negoci perquè estava molt inspirat per les estrelles de la música a finals dels 60", ha assegurat, i avui ha pujat a l'escenari que ha presidit la desfilada dos hereus de llavors: el fill de Brian Ferry i el nòvio de la seva filla Ally.

"He anat als meus arxius, a un llibre que vaig fer anomenat 'Rock Style' -que va realitzar amb el periodista Anthony DeCurtis- i he vist el que era important per a mi i el que m'inspirava. Sempre miro enrere i després cap endavant. Miro els arxius i em pregunto com puc fer-ho nou, rellevant i modern per avui", diu.

Dilluns d'alt voltatge

La jornada d'aquest dilluns també ha estat marcada pels dissenys femenins i 'més primaverals que mai del veneçolà Ángel Sánchez, que ha presentat una col·lecció oposada a l'anterior com més llum i color. Entre els seus convidats estava la dissenyadora espanyola Agatha Ruiz de la Prada, que desfila a Madrid aquest dissabte. 

Notícies relacionades

Thom Browne ha fet un peculiar homenatge a les flors i ha presentat una col·lecció colorista on la dona és una flor, amb aparatosos barrets, gorres tubulars i vestits que semblen llapis de colors. 

Aquest dimarts desfilaran els espanyols de Pedro del Hierro Madrid, a més de Vera VangMaison Martin MargielaMarc by Marc Jacobs Rodarte, entre altres.