EXPOSICIÓ A SAN FRANCISCO

Bill Murray reneix com a icona pop

Bill Murray reneix com a icona pop_MEDIA_1

Bill Murray reneix com a icona pop_MEDIA_1

2
Es llegeix en minuts
RICARDO MIR DE FRANCIA
WASHINGTON

Bill Murray retratat com un modern Napoleó. Bill Murray, amb la seva gorra vermella d'explorador submarí a Life AquaticBill Murray fet amb torrades cremades i raspades en diferents graus fins a modelar la seva cara. En definitiva, Bill Murray, el còmic que va començar la seva carrera a Saturday night life per acabar convertit en un actor de culte, no només per interpretacions brillants en pel·lícules com Lost in traslation sinó per la seva qualitat humana. Lluny d'haver-se blindat en una gàbia de vidre a Hollywood, l'actor d'Illinois és una persona normal, amant del golf i el beisbol, que segueix sense tenir agent i prefereix escollir ell mateix els guions sense intermediaris. Ara una exposició a San Francisco acaba d'honrar-lo elevant-lo a la categoria d'icona del pop.

«No em vull posar gaire filosòfic, però en essència Bill Murray és senzillament divertit. Ocupa un lloc icònic al meu cor i el dels seus fans», deia al San Francisco Chronicle el comissari de l'exposició, Ezra Croft. La mostra, batejada com a The Murray affair (L'assumpte Murray), va exhibir divendres passat més d'un centenar de quadros, dibuixos o cartells dedicats a l'actor fetitxe de Wes Anderson, així com algunes de les seves peces de vestir, els seus anells o una guitarra decorada amb la seva efígie. Tot el material havia estat elaborat o col·leccionat pels seus seguidors i es va posar a la venda en un bar i galeria d'art de l'històric barri de la Misión de la ciutat californiana.

Notícies relacionades

EL TIO DIVERTIT / «Tot i que és un ric actor de Hollywood, resulta accessible per a tothom, parla amb la gent, no és gens cregut i ens recorda el tio divertit que tots coneixem», va dir  Croft a Efe. «Vaig créixer veient les seves pel·lícules, com Atrapat en el temps o Els caçafantasmes. Quan vaig tenir notícia de l'exposició, vaig passar bastant temps compilant imatges seves i finalment vaig decidir fer aquest retrat», li va explicar a l'agència espanyola Martín Segobia, un jove artista argentí. «No és una expressió gaire comuna perquè se'l veu jove, tranquil i en estat de reflexió», va afegir.

Si bé A toast to Bill Murray, el quadro fet amb torrades de pa de motllo i posat a la venda per gairebé 750 euros, va ser l'estrella de l'exposició, la mostra va incloure altres obres com un plat de vidre amb la cara de l'actor o diverses samarretes i jerseis amb la seva efígie. Murray, que se sàpiga, no va assistir a l'acte, tota una celebració de la seva carrera i el seu estatus en la cultura popular nord-americana.