El productor de 'Pretty woman' va ser espia d'Israel

Arnon Milchan també ha revelat que el desaparegut Sydney Pollack va encobrir compres d'equipament militar

El productor Arnon Milchan, en Locarno, el 2012.

El productor Arnon Milchan, en Locarno, el 2012.

1
Es llegeix en minuts

Arnon Milchan, un conegut productor de Hollywood responsable de pel·lícules com 'Pretty woman' o 'El club de la lucha', ha assegurat que va treballar com a espia per a Israel en suport del seu programa nuclear, segons declaracions recollides avui per l'edició digital de 'Variety'.

Milchan, de 68 anys, ha confessat la seva activitat a 'Uvda', un popular programa de televisió del seu país d'origen, Israel. El productor ha assegurat que va portar a terme desenes de missions clandestines després de ser reclutat per Shimon Peres, actual president d'Israel.

"Ho vaig fer pel meu país i n'estic orgullós", ha afirmat Milchan, que ha especificat que, quan era propietari d'una exitosa companyia de fertilitzants, va ser contractat pel Buró de Relacions Científiques d'Israel, una organització secreta fundada per Peres per proveir el programa nuclear de la nació. L'entitat va ser dissolta el 1987 després d'un escàndol d'espionatge pel qual va ser condemnat a cadena perpètua un analista de la Marina nord-americana. Entre les seves missions hi havia l'obtenció d'informació científica i tècnica per a programes de defensa confidencials.

Segons ha indicat en el programa, Milchan suposadament va arribar a operar en 30 companyies de 17 països per a Israel mentre negociava acords per valor de centenars de milions de dòlars, i les seves activitats van continuar després de convertir-se en un poderós productor de Hollywood, on va arribar a ser president de la companyia New Regency.

En la seva carrera cinematogràfica, Milchan compta amb èxits com 'El señor y la señora Smith', 'LA Confidential', 'Heat', 'JFK' o 'Allibereu Willy', a més d'haver treballat amb cineastes de la talla de Martin Scorsese o Roman Polanski.

Notícies relacionades

Durant l'entrevista a 'Uvda', també ha revelat que el director Sydney Pollack, mort el 2008, va ajudar a encobrir adquisicions d'equipament militar.

"¿Saps què és ser un jove de 20 anys i que el teu país et permeti ser James Bond? ¡Uau! ¡L'acció! Això va ser excitant", ha assegurat un excitat Milchan en la seva intervenció.