Sergi Arola: "He posat a la venda casa meva per pagar a Hisenda"

El cuiner català confessa que, "tret de miracles", el seu restaurant madrileny, amb 14 empleats i dues estrelles Michelin, està abocat a tancar

Arola, el maig del 2011.

Arola, el maig del 2011. / ARXIU / ÁLVARO MONGE

2
Es llegeix en minuts

El cuiner català Sergi Arola ha reconegut que ha posat en venda el seu domicili de Madrid per fer front als 148.000 euros que deu a l'Agència Tributària, que aquest dimarts precintava el celler i altres zones del seu restaurant Gastro de la capital per impagament.

El xef ha sentenciat: "Fa dos mesos vam posar a la venda casa nostra, que està hipotecada, per pagar a Hisenda. ¿Què més puc fer? ¿M'immolo?".

El xalet del cuiner, un immoble de dues plantes situat al barri madrileny de Chamartín, segueix a la venda per 825.000 euros, després d'haver rebaixat el preu 75.000 euros els últims dies.

Des de Lisboa, Arola ha reconegut que, "tret de miracles", el seu restaurant madrileny, amb 14 empleats i dues estrelles Michelin, està abocat a tancar: "Els hem donat una setmana de vacances als nois, però veient l'actitud de l'Agència Tributària no sóc optimista", ha explicat.

"Molt dolgut"

El cuiner ha dit que segueix "molt dolgut", igual que la seva sòcia i exparella sentimental Sara Fort, propietària del restaurant, un dia després que els tècnics precintessin zones de l'establiment després d'emetre una carta de pagament de 148.000 euros.

"L'únic que m'importa és pensar que no puc atendre els meus clients, que sóc al carrer, després d'aquests anys de sacrificis", s'ha queixat Arola.

Sergi Arola ha admès que el seu restaurant Gastro és "deficitari, com tots", així que dedica altres ingressos a pagar les nòmines dels seus empleats, i ha negat que hagi acumulat el deute durant anys.

"L'any passat, vam detectar unes coses en la comptabilitat que no ens agradaven gens, i els nous comptables del restaurant ens van advertir d'unes irregularitats. I ens vam presentar a Hisenda", segons el relat d'Arola.

"No hi ha hagut frau"

"No hi ha hagut frau. Quan vam ser conscients del deute que teníem, vam ser nosaltres els que vam buscar la manera de solucionar-ho amb Hisenda. Des d'aleshores, no hem acumulat més deute i hem aconseguit pagar 50.000 euros del que devíem", ha afirmat el cuiner.

Notícies relacionades

Arola ha lamentat que l'actuació de l'Agència Tributària l'obliga a perdre "entre 2.500 i 7.000 euros" cada dia que té tancat el restaurant, i s'ha mostrat molt molest davant les crítiques rebudes per no complir amb les obligacions tributàries.

"Hi ha gent que t'acusa com si fossis un criminal i que no ha pagat una puta nòmina en la vida", ha proclamat visiblement enfadat, per recordar després el suport rebut pels seus col·legues de professió, i per altres responsables de petites i mitjanes empreses. "Aquest problema afecta molts milers d'espanyols", ha destacat el cuiner.