rècord mundial

Un japonès de 80 anys corona l'Everest

Yuichiro Miura, l'alpinista més vell a fer el cim, va aconseguir el seu objectiu malgrat que al gener va ser operat del cor

Sobre Yuichiro Miura es va rodar el 1970 un documental, ’L’home que va baixar l’Everest esquiant’. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Yuichiro Miura és l'home més vell que ha aconseguit escalar la muntanya més alta del món amb 80 anys. L'alpinista que ja havia conquistat la muntanya --de 8.848 metres-- quan tenia 70 i 75 anys, ha arribat al cim de l'Everest a les 8:45 del matí (hora local) acompanyat del seu fill Gota i sis xerpes, segons ha explicat el funcionari de turisme nepalès Gyanendra Shrestha. Mentrestant, la família esperava envoltada de periodistes per registrar les primeres paraules de Miura, que va assegurar que se sentia al cim del món.

El més fascinant d'aquesta història és que el japonès s'havia sotmès al gener a una operació quirúrgica per una arítmia, la seva quarta operació des del 2007. La seva passió per la neu li va permetre continuar fent exercici fins que el 2009 es va trencar la pelvis esquiant. Aquesta gesta no ha estat la primera, ja que sobre ell es va rodar, el 1970, el documental 'L'home que va baixar l'Everest esquiant'.

¿Qui es quedarà amb el rècord?

Notícies relacionades

Ara per ara Miura s'ha convertit en l'alpinista de més edat que arriba al cim, però potser només disfrutarà d'aquest reconeixement una setmana, perquè el nepalès Min Bahadur Sherchan, que el va conquistar també als 78 anys el 2008, es prepara per pujar a l'Everest als seus 81 anys.

L'Everest és el repte més difícil, però a la vegada bell, que un escalador pot superar. Al llarg de la història prop de 4.000 alpinistes han coronat el cim i més de 240 han perdut la vida en l'intent. Per sort per a ell, Yuichiro Miura ha aconseguit coronar la muntanya més alta del planeta per tercera vegada sense patir cap entrebanc.