dramàtic final a sitges

Mota va deixar 3 cartes abans de suïcidar-se

La mort del dissenyador de Pronovias commociona el món de la moda

PASSIÓ PEL DISSENY3Mota, al taller de Pronovias.

PASSIÓ PEL DISSENY3Mota, al taller de Pronovias. / PERE BATLLE

2
Es llegeix en minuts
MIREYA ROCA / ANTONIO BAQUERO
BARCELONA

El món de la moda nupcial està de dol. El dissenyador catalàManuel Mota,director creatiu dePronoviasdurant 23 anys, ha mort als 46 anys. Les primeres informacions apunten al suïcidi com la causa de la mort. Pronovias ha expressat el seu «profund pesar» per la mort del mo-­dista.

El president de la companyia, Alberto Palatchi, ha afirmat que el seu equip ha perdut «un dels seus membres més estimats», de qui ha recordat tantes col·leccions, tantes desfilades, tant esforç, tant talent i il·lusió compartit amb tothom. «En aquests moments tan difícils volem enviar a la seva família i als seus éssers estimats el testimoni d'afecte de tot l'equip, que no l'oblidarà mai», conclou el comunicat.

El cos del modista va ser localitzat dimarts a les 15.30 hores als lavabos d'un ambulatori de Sitges. Fonts pròximes al cas van assenyalar que el creador s'havia tancat a dins i que s'hauria tret la vida clavant-se un ganivet de grans dimensions al cor. Quan van aconseguir obrir el lavabo, els Mossos van veure que el creador portava una motxilla. Al seu interior es van localitzar tres cartes de comiat. Una anava dirigida a la seva germana, una altra a la seva parella i una tercera als Mossos. En una d'ellesMotaexplicava les raons per les quals havia decidit treure's la vida. Segons ha pogut saber aquest diari, aquestes no serien ni familiars ni amoroses.

El fet que fos localitzat amb un ganivet al pit va portar en un principi els agents a sospitar que es podia tractar d'un homicidi. No obstant, l'existència de les cartes i que el lavabo estigués tancat per dins avalen la hipòtesi del suïcidi.

El creador va néixer el 9 de juliol de 1966 a Tarragona i amb 20 anys se'n va anar a Madrid per estudiar disseny tèxtil a la Institución Artística de Enseñanza (Iade). En aquella època, de forma casual, li va sorgir l'oportunitat de dis­senyar vestits de núvia, i l'any 1990 va començar la seva trajectòria professional en el grup de moda nupcial Prono­vias.

La consolidació deMota com a dissenyador nupcial va acabar de forjar-se amb el llançament de la seva primera gran col·lecció exclusiva per a Pronovias.

Notícies relacionades

Actualment era un dels noms més destacats del sector. Pioner a l'hora d'adaptar els vestits de núvia a les últimes tendències, incorporant a cada un conceptes d'avantguarda, va llançar la seva primera col·lecció per a Pronovias l'any 2008, un temps en què es va fer a les passarel·les internacionals ambValentino.

El modista, que construïa els seus dissenys a partir del cos femení, mitjançant la superposició de cotilles invisibles, es caracteritzava per crear uns patrons senzills, molt femenins i innovadors. Entre les núvies que han portat els seus dissenys destaquenPenny Lancaster,esposa deRod Stewart;Carmen Martínez-Bordiú, Amelia Bono, Genoveva Casanova, Alejandra Prat i Charisse Verhaert, entre altres.

Temes:

Pronovias