JUDICI A MADRID

Joaquín Cortés nega haver-se apropiat 700.000 euros d'uns inversors argentins

El 'bailaor' declara per un cas que es remunta al 1998 sobre la possible creació d'un centre d'oci dedicat al flamenc

Joaquín Cortés.

Joaquín Cortés.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Madrid

ElbailaorJoaquín Cortés ha assegurat que no té "res a veure" amb una societat creada ambinversors argentins per posar en marxa uncentre d'oci dedicat al flamenc a Madrid, que l'acusen d'haver-se apropiat700.000 euros. La secció número 23 de l'Audiència Provincial de Madrid celebra aquest dijous un judici contra Cortés, la seva germanaMariana i el seu exapoderat Alfonso Durán, per als quals l'acusació particular que exerceix un grup d'empresaris argentins demana 10 anys, 8 anys i mig i 11 anys de presó, respectivament, per delictes d'apropiació indeguda i estafa.

Notícies relacionades

La fiscalia considera que no hi ha delicte en l'actuació dels tres acusats, i per això no sol·licita cap tipus de pena per a ells. El jutjat número 29 de Madridva condemnar a un any de presó el bailaor, així com la seva germana i Alfonso Durán, al considerar provat que el 1998 van destinar la inversió de gairebé cent milions de pessetes (uns 700.000 euros) dels empresaris argentins a altres fins; aquestasentència va ser anul·lada per defectes de forma per l'Audiència Provincial de Madrid, de manera que el judici es repeteix avui.

Cortés,que ha eludit fer declaracions a l'arribar al jutjat, ha estat el primer dels acusats a declarar, i ha insistit que no sabia res de les operacions de la societat Zigana, que estava participada per Gavina Morena SL, de la qual era administradora única la germana delbailaorMariana Pedrajai l'empresa G. Sport, propietat dels socis argentins. Elbailaorha explicat que coneixia aquests inversors argentins, encara que ha negat que tingués un relació "familiar" amb ells.