KORAL KARSAN TAMBÉ ESTÀ ACUSAT D'AMENAÇAR DE MORT LA VIUDA DE JOHN LENNON

El xòfer de Yoko Ono, detingut per extorsionar-la a ella i al seu fill

2
Es llegeix en minuts
IDOYA NOAIN / NOVA YORK

La pròxima vegada que algú pensi a queixar-se de com està el servei s'hauria de mossegar la llengua, almenys per respecte a Yoko Ono. Ser viuda

d'un personatge tan emblemàtic com John Lennon s'ha convertit en una mena de maledicció pel que fa a trobar treballadors de la llar de qui un pugui refiar-se. I l'última manifestació d'aquesta particular condemna ha estat un cas en què ha estat detingut el xòfer de l'artista durant els últims 10 anys, Koral Karsan.

El conductor, a jutjar pels motius que les autoritats van adduir per detenir-lo dimecres a casa seva a Long Island, no té miraments. Està acusat d'haver intentat extorsionar Yoko exigint-li 1,5 milions d'euros a canvi de no posar en circulació fotografies i gravacions privades de l'artista, un càrrec que, si resulta provat, podria acabar costant-li fins a 25 anys a la presó. Les acusacions inclouen expresses amenaces de mort a Ono i el seu fill Sean.

FORCEJAMENT AMB ONO

Segons el relat dels fets que reconstruïa ahir la premsa novaiorquesa, Karsan es va presentar divendres passat --dia del vint-i-sisè aniversari de l'assassinat de Lennon a mans de Mark Chapman a les portes del Dakota-- a l'apartament de la família, que encara viu en un edifici adjacent amb Central Park. El treballador --que segons el New York Post cobrava més de 121.000 euros a l'any-- tenia una carta de dues pàgines en què enumerava diverses queixes, entre elles excessives hores de feina. Tenia també una foto d'Ono en pijama i una gravació en què ella expressava "les seves opinions personals sobre persones i esdeveniments". Ella li va prendre els documents i ell va intentar recuperar-los. Van forcejar, però ningú va resultar lesionat, i ella va aconseguir retenir-los.

Després de l'incident Yoko Ono va acomiadar immediatament Koral Karsan i va recórrer als seus advocats, que al seu torn van anar a la policia. Amb l'ajuda de les autoritats es va organitzar una trobada entre el conductor i un advocat dels Lennon. La reunió, que va ser controlada per la policia, es va produir dimarts. Karsan va reclamar els dos milions de dòlars i va amenaçar de matar Ono i el seu fill Sean i suïcidar-se després.

Karsan, de 50 anys, assegurava dimecres, en el seu trasllat des d'una comissaria del nord de Manhattan cap a una altra del sud on va ser processat, que la viuda de l'exbeatle s'ho ha inventat tot "per frenar una demanda d'assetjament sexual". Perquè el xòfer --un immigrant turc que va arribar als Estats Units amb la seva dona fa 15 anys i que té un fill-- assegura que Ono, de 73 anys, ha intentat "moltes vegades" aprofitar-se físicament d'ell. Els advocats de la famosa viuda, com era d'esperar, asseguren que aquestes acusacions són "completament falses".

EN ESTAT DE

Notícies relacionades

XOC

En declaracions a The New York Times, el portaveu de Yoko Ono, Elliot Mintz, ha assegurat que ella se sent "en estat de xoc", i va qualificar els fets d'"un acte de traïció". No és el primer. Frederic Seaman, que durant anys va ser assistent personal de John Lennon, va passar cinc anys en llibertat condicional després de ser condemnat per robar fotos de família i documents de l'icònic autor d'Imagine.

Temes:

Yoko Ono