On Catalunya

CONSERVACIÓ DE LA BIODIVERSITAT

L'Acció Platges Met retira 200 kg de plantes invasores i planta 500 exemplars d'espècies dunars

L'AMB consolida la jornada de defensa de les platges, que aquest any ha celebrat la segona edició

20191110 accioplatgesmet gava 5466 robert-ramos

20191110 accioplatgesmet gava 5466 robert-ramos / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diumenge passat 10 de novembre es va dur a terme la segona edició de l’Acció Platges Met al litoral metropolità, una jornada de participació ciutadana en què la sensibilització ambiental «ha jugat un paper fonamental per conscienciar sobre la conservació de les platges metropolitanes», expliquen des del’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Es van realitzar un total set activitats diferents. Les actuacions participatives realitzades estan relacionades amb la competència de l’AMB sobre la gestió integral de les platges: neteja de la sorra, manteniment de les instal·lacions i creació i conservació dels sistemes dunars.

La jornada, que s’emmarca en el 13è cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans, va estar organitzada per l’AMB, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i els ajuntaments dels vuit municipis metropolitans del litoral.

Plantacions, observació i microplàstics

La platja de Gavà va acollir un taller sobre la importància dels insectes i la biodiversitat a les platges metropolitanes en què les famílies van construir un hotel d’insectes amb material reciclat. Per la seva banda, Badalona, Montgat i Viladecans van dur a terme activitats que van tractar els rebutjos marins, l’origen dels microplàstics i els seus efectes sobre la salut humana i la biodiversitat.

Les platges de Castelldefels i Sant Adrià de Besòs han realitzat plantacions a les dunes, que potencien la formació i conservació d’aquests ecosistemes naturals. A Castelldefels s’han retirat 200 kg de plantes invasores, especialment de l’espècie Carpobrotus, que suposa un impediment per al creixement de les espècies autòctones de les dunes, i s’han plantat fins a 400 exemplars de borró.

Notícies relacionades

A Sant Adrià de Besòs s’han plantat diferents espècies dunars: 75 unitats d’Ammophila arenaria, 45 de Matthiola Sinauta, 15 d’Eryngium maritimum i 15 de Polyhonum maritimum.

Més notícies de GavàViladecans i Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA