La Federació deixa Rubiales sense sou i sense cotxe oficial
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Està suspès per la FIFA durant els pròxims 90 dies. Suspensió que va arrencar per a Luis Rubiales dissabte passat. I ara, Pedro Rocha, president de la Federació, ha activat, com va recollir en el primer comunicat oficial, «els protocols interns com a conseqüència de la suspensió». Això indica que es queda sense una part de proporcional del seu sou, que era de 339.237,12 euros anuals nets, procedents de Las Rozas, segons els comptes de l’any 2022, i 250.000 euros més com a conseqüència del seu càrrec de vicepresident de la UEFA, per al qual també està suspès. 

Notícies relacionades

La Federació, que ja va demanar la dimissió de Rubiales després de la reunió extraordinària dels presidents de les federacions territorials, intenta ara allunyar-se al màxim de l’etapa anterior. Vol, segons alguns dirigents, «cosir» les ferides obertes en el si de la Federació després del petó no consentit que va clavar l’encara president, per molt que hagi sigut suspès, a Jenni Hermoso a la final del Mundial. 

Se li treuen també tots els dispositius electrònics (ordinador, mòbil, que va ser piratejat en el seu dia, i tauleta) vinculats amb el seu càrrec com a president. Un càrrec que Rubiales no pot realitzar fins que no expiri la sanció de la FIFA, pendent, a més, de la decisió que adopti el Govern espanyol, que vol que no tingui data de caducitat. Que sigui ‘sine die’.