Pedro Rocha, president interí de la Federació després de ser suspès Rubiales per la FIFA
2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Luis Rubialesha sigut suspès per la FIFA durant 90 dies de qualsevol activitat relacionada amb el futbol tant a escala nacional com internacional pel seu petó no consentit a Jenni Hermoso a la final del Mundial femení. Davant aquesta decisió, la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha anunciat que Pedro Rocha, el vicepresident adjunt a la presidència, «assumeix la presidència interina durant aquest període» de 90 dies.

En l’assemblea exprés de divendres, en la qual Rubiales es va negar a dimitir, ja va deixar dissenyada l’estratègia de successió en cas que el cas s’enverinés, com així ha sigut amb la fulminant intervenció de la FIFA. Acollint-se al que marquen els estatuts de la RFEF li correspon a Rocha, president de la federació extremenya de futbol, assumir el càrrec.

Ho fa de forma provisional. De moment, en els 90 dies que ha fixat la sanció de la FIFA. Rocha és una de les persones de màxima confiança de Rubiales, que el va integrar en la seva junta directiva el maig del 2018 quan va guanyar les eleccions es va enfilar al poder federatiu.

Jugador, tècnic, directiu

Aquest empresari de Càceres va ser jugador de futbol sala (va arribar a militar en la Divisió d’Honor), a més de presidir diversos comitès d’aquest esport abans de connectar amb Rubiales, ubicat des dels inicis en el seu restringit nucli de poder. És president de la federació extremenya de futbol des del 2013, càrrec per al qual va ser reelegit per última vegada el 2024. Acaba el seu mandat allà el 2024.

Notícies relacionades

A més de jugar a futbol sala durant diverses temporades, també va ser directiu i membre del cos tècnic del Cacereño a Segona B i Tercera Divisió, i després va ascendir a vicepresident i fins i tot va ser membre del cos tècnic del C. P. Amanecer, on va aconseguir l’ascens a la 3a divisió nacional.

La seva carrera com a directiu va arrencar com a delegat provincial de Càceres de la Federació Extremenya de Futbol, també va ser vicepresident d’aquesta i president del Comitè de Futbol Sala durant tres anys (2008-2011). Va assumir el càrrec de president de la Federació Extremenya fa ara una dècada i va ser elegit per Rubiales com a vicepresident de la RFEF i President del CNFS (Comitè Nacional de Futbol Sala) des de maig del 2018.