Onze membres del cos tècnic de la selecció abandonen Vilda

Afp

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

No només s’ha estret el setge sobre Luis Rubiales, suspès durant tres mesos de manera fulminant per la FIFA, sinó també sobre Jorge Vilda, el seleccionador, que ha vist com la gran majoria del seu cos tècnic –fins a 11 integrants– presenten la renúncia al càrrec després de manifestar, en un comunicat conjunt, la seva «més ferma i rotunda condemna davant la conducta mostrada pel president de la Federació Espanyola amb la jugadora Jennifer Hermoso».

Ha sigut un missatge comú i contundent, i per això «aquesta part del cos tècnic recolza la jugadora fent seva la versió que ha ofert». Fins a 11 membres d’aquest ampli ‘staff’ han renunciat al càrrec, en una informació avançada pel programa ‘Carrusel’ de la cadena SER, i han recalcat, a més, les pressions que han hagut de suportar en les últimes hores. Entre ells figura Montse Tomé, a qui Rubiales havia ofert en l’assemblea ser la nova directora esportiva. Amb una millora econòmica. Però ella no va acceptar i se’n va.

«Fet especialment feridor»

Notícies relacionades

Han lamentat «la incomoditat d’haver d’assistir obligatòriament a aquesta assemblea del 25 d’agost», i també han incidit en el fet que «es va produir un fet especialment feridor per a aquest cos tècnic ja que a diverses de les integrants femenines se’ls va obligar a col·locar-se a primera fila, i així exposaven la seva imatge i s’intentava donar a entendre a la societat i jugadores que compartien la tesi del president de la RFEF».

Davant «aquestes inacceptables actituds i manifestacions» de Rubiales, els 11 tècnics «han pres la decisió de posar els seus càrrecs a disposició d’aquesta», mentre mostren el seu «suport» al comunicat emès per les jugadores de la selecció absoluta «i més en concret a les declaracions públiques fetes per la jugadora Jenni Hermoso».

La llista d’11 tècnics que abandonen Jorge Vilda

Montse Tomé (assistent tècnica)

Javier Larga (assistent tècnic)

Eugenio González (assistent tècnic)

Blanca Romero (preparadora física)

Carlos Sánchez (entrenador de guardemetas)

Rubén Jiménez (tècnic analista)

Sonia Bermúdez (seleccionadora sub-19 i sub-20)

Javier Velázquez (preparador físic seleccions inferiors)

Javier Egido (tècnic analista seleccions inferiors)

Ander Ruiz (entrenador de porters seleccions inferiors)

Elena Fernández (entrenadora de porters seleccions inferiors)