Episodi lamentable

VÍDEO | Un home intenta apunyalar un altre espectador en un torneig de futbol infantil a Cadis

«Papa, no vinguis»: el vídeo per censurar els pares violents a l’esport infantil

El comentari masclista d’un entrenador de futbol infantil sobre la portera rival, de 13 anys: «És soltera, ¿per on l’hi vols ficar?»

1
Es llegeix en minuts
Jose Real

El torneig internacional de futbol base Ibercup Andalucía 2023, una de les competicions esportives internacionals infantil i juvenil més importants del món que se celebra a San Roque (Cadis), s’ha vist esquitxat per un violent incident protagonitzat per diversos espectadors presents durant un partit de categoria infantil del torneig gadità.

Notícies relacionades

Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO de testimonis presents al lloc dels fets, durant un dels partits que s’estaven disputant en aquell moment van començar a sorgir diferències entre espectadors d’un i un altre equip, i es van arribar a dedicar tota mena d’insults. Quan tot semblava que anava a quedar-se en una altra escena que desgraciadament es pot veure de manera habitual a molts estadis de la geografia espanyola, un home va atacar amb un objecte punxant un altre espectador davant l’atònita mirada de desenes de nens. En el vídeo recollit per un dels testimonis es pot veure com l’agressor va arribar a punxar l’agredit abans que altres persones aconseguissin reduir-lo abans que la situació pogués agreujar-se encara més. L’aldarull no va derivar en denúncia i va quedar conclòs com una «penosa baralla».

Les lamentables escenes de pares i mares mirant els partits dels seus fills mentre criden, donen cops o es barallen amb altres progenitors es repeteixen any rere any. Entitats com la Fundació Brafa ja van llançar a principis de la temporada 2022-2023 un vídeo titulat «No vinguis», en el marc de la seva campanya ‘No siguis hooligan’ per conscienciar els adults que aquests comportaments són inacceptables«L’esport és un joc i l’estem robant als nens», diu el vídeo.