Apunt

El jardí de Leo, per Mónica Marchante

  • Guardiola torna a Manchester sabent que el poden eliminar

El jardí de Leo, per Mónica Marchante
2
Es llegeix en minuts
Mónica Marchante

Queia la tarda sobre el Bernabéu quan Pep Guardiola, de negre, completament sol, saltava a la gespa davant la mirada d’uns quants periodistes la vigília d’una gran nit. Va avançar fins al centre, va mirar cap amunt, allà on la coberta comença a ocultar el cel de Madrid, i va girar la mirada 360 graus com un arquitecte disfrutant d’una gran obra. Es va ajupir per tocar amb els dits la gespa acabada d’instal·lar, va tornar sobre els seus passos meditabund i es va dirigir ferm a la sala de premsa per respondre als periodistes amb la tranquil·litat de qui sap que tot el que depèn d’ell, metòdic fins a l’obsessió, està mesurat i estudiat al mil·límetre.

¿Què li devia passar pel cap en aquells minuts en què disfrutava en soledat i en silenci de l’imponent nou Bernabéu? ¿Eren les seves llunyanes batalles amb el 4 a l’esquena vestit de blaugrana? ¿O més aviat el malson que havia viscut feia un any quan Rodrygo va marcar dos gols en un minut? ¿O la semifinal contra el «puto amo» Mourinho?

Qui sap, potser mirava de recordar qui va ser l’últim gran jugador visitant capaç de triomfar al Santiago Bernabéu. Una empresa impossible ara com ara. Dimarts aquesta glòria semblava reservada a Haaland, en la seva primera visita a la casa blanca, amb els seus 51 gols com a targeta de presentació, però hi va haver destrempada. L’únic Haaland que va donar espectacle va ser Alfie Haaland, el pare d’Erling, però en una llotja privada on es va quedar a gust responent a alguns aficionats.

Per recordar una nit memorable d’un crac visitant al Bernabéu, cal remuntar-se a diversos anys enrere, amb tots els respectes per als dos gols de Chukwueze que van donar la victòria al Vila-real en la Lliga fa un mes.

Notícies relacionades

Leo Messi sí que va donar la talla, i de quina manera, en aquest estadi, que es va arribar a batejar com ‘el jardí de Leo’. Van ser 15 gols els que Messi va fer a casa de Florentino i partits memorables en els millors anys d’aquell FC Barcelona per a la història.

Després hi va passar Mbappé, el desitjat pel madridisme, que va marcar un gol l’any passat a vuitens, però no li va servir per eliminar el Reial Madrid en la Champions. Tampoc es recorda res extraordinari de Neymar a Concha Espina. El jardí de Leo no està a l’abast de ningú; de moment el guarda l’absència, i la memòria.