Futbol

Negreira va negar davant Hisenda que pagués els àrbitres amb el que cobrava del Barça

  • «El FC Barcelona considerava que es perjudicava l’equip i s’afavoria altres equips. Això és una hipòtesi personal, ningú m’ho ha dit directament... El que el FC Barcelona volia era assegurar-se que no es prenien decisions en contra del club, que tot fos neutral», va declarar davant els inspectors de l’Agència Tributària respecte al seu «assessorament tècnic»

Negreira va negar davant Hisenda que pagués els àrbitres amb el que cobrava del Barça

EFE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El gran implicat, José María Enríquez Negreira, en el cas que sacseja el Barça i el futbol espanyol només s’ha pronunciat davant els inspectors de l’Agència Tributària, que el van interrogar fa gairebé any i mig sobre els pagaments de 7,3 milions que va rebre del club entre el 2001 i el 2018 durant l’etapa com a vicepresident del Comitè Tècnic Arbitral (CTA). El diari ‘El País’ ha accedit al contingut de la seva declaració, en la qual Enríquez Negreira va negar haver destinat part dels diners que va cobrar a pagar àrbitres en actiu. Quan va ser citat com a investigat davant la fiscalia, Negreira es va acollir al seu dret a no declarar al·legant que pateix Alzheimer.

Notícies relacionades

L’exvicepresident del CTA va comparèixer davant d’Hisenda l’octubre del 2021 arran d’una inspecció sobre les societats, Dasnil i Nilsad, amb les quals facturava el Barça. «Anar a veure els partits, personalment o a través de companys exàrbitres, i estar informat de per què s’havien pres decisions. El FC Barcelona considerava que es perjudicava l’equip i s’afavoria altres equips. Això és una hipòtesi personal, ningú m’ho ha dit directament. La meva obligació era donar la meva opinió sobre els partits quant a l’arbitratge i els jugadors. Assessorament tècnic. El que el FC Barcelona volia era assegurar-se que no es prenien decisions en contra del club, que tot fos neutral», va afirmar, segons el diari, quan se li va preguntar sobre quins serveis oferia al club, i va negar que pagués cap quantitat als àrbitres.

També va detallar que era una qüestió que negociava amb els presidents, tot i que en la declaració va concretar els noms de Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, tots dos investigats pel jutjat de Barcelona que instrueix el cas a l’estar els seus mandats entre el 2001 i el 2018, el període de pagaments investigat que s’obre amb Joan Gaspart en la presidència. «Els veia a tot estirar sis vegades a l’any», va explicar. També va admetre que no hi ha documents que recullin aquesta assessoria. A l’insistir els inspectors sobre per què es feien els pagaments, Enríquez Negreria va sostenir: «Així estaven tranquils que en el comitè arbitral no hi havia decisions en contra del FC Barcelona, que tot era neutral». L’exdirigent va recordar en aquell moment que el CTA decideix sobre ascensos i descensos de col·legiats, però no sobre les designacions de cada jornada.