Raíllo i Maffeo treuen de polleguera Vinícius i Madrid es posa a plorar

Raíllo i Maffeo treuen de polleguera Vinícius i Madrid es posa a plorar
4
Es llegeix en minuts

El Reial Madrid ja pot començar a pensar en la 15a. El Reial Madrid ja ha començat el compte enrere a la recerca de, diuen, l’única competició que l’interessa. Vaja, com que LaLiga és molt dura, molt verda, molt costa amunt, ara resulta que només els interessa la Champions. El cert és que cap campió d’hivern, com ha sigut aquest bon Barça, ha perdut el títol tenint 8 punts d’avantatge en l’inici de la segona volta respecte al seu immediat perseguidor, tot i que, com va dir ahir Javier Aguirre, tècnic del Real Mallorca, sobre el seu patiment final «el Madrid ha fet 100 vegades la mateixa proesa i podia tornar a repetir-la».

El cert és que el Reial Madrid va fer el ridícul a Son Moix, a Palma, on el més aguerrit dels equips de LaLiga, un ‘Mallorqueta’ tremendament motivat, no només per la presència de Vinícius Júnior, sinó, fins i tot, pel repte (insolència, van comentar alguns) d’Asensio, un dels seus, que va voler derrotar-los de penal, va utilitzar totes les armes legals i la picardia del futbol, bona part són la bíblia de l’‘altre futbol’ –aquell que també practicaven alguns merengues com Hugo Sánchez, que punxava amb agulles els defenses rivals en els córners–, per derrotar, amb autoritat, l’actual (encara) campió de Lliga i de la Champions.

El Reial Madrid va ser una caricatura d’equip i només va disparar una vegada entre els tres pals i va ser el xut del penal d’Asensio, que va aturar, magistralment, Rajkovic. Aquest va ser tot el perill dels blancs, així que tant el seu entrenador, Carlo Ancelotti, com molts (massa) dels seus amics periodistes semblen haver-se equivocat de taquilla a l’assenyalar el col·legiat Hernández Hernández com a causant de l’hecatombe (ja està a 8 punts del líder) «per no haver ensenyat més targetes als balears per faltes reiteratives».

El Reial Madrid que, com li passa al Barça, juga gairebé a casa quan visiten Mallorca, ja que a l’illa hi ha més seguidors blancs i culers que de vermells, es pensava, camí del Mundialet de clubs, que podia guanyar sense baixar de l’autobús, i es va emportar una bona clatellada. Per cert, ni una de sola d’aquestes clatellades se les va portar Vinícius Júnior, a qui, sí, li van fer 10 faltes (la premsa de Madrid parla de ¡¡¡rècord!!!), però cap d’escandalosa, ni una de sola.

Maffeo, protagonista, militant al Girona, el setembre del 2017, del millor marcatge mai fet a Leo Messi («ha sigut una merda», va arribar a reconèixer l’argentí poc després), es va menjar ‘Vini’ a l’hora del dinar, cert, amb trucs futbolístics, coratge i trampetes burletes (es va gratar els ulls amb els dos punys, insinuant que ‘Vini’ no deixava de plorar, de queixar-se), amb l’ajuda de tot el Mallorca i, molt especialment, del central Raíllo, que va mostrar al brasiler l’escut de la seva samarreta i gairebé, gairebé, el va obligar a besar-lo.

Un Mallorca impressionant

Aquest va ser el partit que va preparar el murri, astut, veterà i capità en mil batalles Javier Aguirre, el Vasco, per intentar guanyar el Reial Madrid. I aquest va ser el partit que el Mallorca va executar a la perfecció. «Havíem de ser intensos, havíem de ser incòmodes, havíem d’estar a sobre d’ells constantment, no els havíem de deixar pensar, no els havíem d’oferir espais i, si teníem la sort d’avançar-nos en el marcador, i l’hem tingut, ja que, al final, ha sigut un autogol, havíem d’intensificar encara més el nostre sacrifici i redoblar esforços. Això hem fet i per això hem guanyat», va assenyalar Aguirre.

‘Carletto’, com no podia ser d’altra manera, com bona part dels comentaristes madrilenys, va fugir d’estudi i va tornar a parlar de la persecució a Vinícius Júnior. «No posem el focus en ell, Vinícius no és el culpable». Havent disparat una vegada a porta ¡i de penal! no podia dir més. Ni menys. Ho vulgui reconèixer o no, el Reial Madrid fa temps que té un problema amb el seu millor futbolista, amb Vinícius Júnior i el tot Madrid miren de donar la culpa als altres.

Notícies relacionades

Estaria bé que repassessin el paràgraf que Alfredo Relaño escriu al diari ‘As’, del qual pocs poden dubtar ¿oi?: «Vinícius, com sol fer, va estar [a Mallorca] al centre de totes les baralles. Amb ell viatja una polèmica en què al Madrid no li és productiu buscar culpables en actituds alienes que no pot controlar, sinó meditar per què això li passa a ell i no a d’altres, i què pot fer per evitar-ho».

De moment, ja se’ls ha escapat LaLiga, en la qual van arrencar com a líders guanyant 10 partits i empatant-ne un quan, ara, dels 9 últims només n’ha guanyat 4, n’ha empatat 2 i n’ha perdut 3.