FUTBOL

Tornar a començar: així vam deixar la Lliga

El campionat de lliga es reprèn aquest dijous amb el Girona. Després del vendaval del Mundial, convé un recordatori: el Barça va líder, el Madrid és a tocar, l’Espanyol, patint i el Girona, millor

Tornar a començar: així vam deixar la Lliga

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

L’última jornada de Lliga es va disputar a mitjans de la segona setmana de novembre i després va venir l’huracà imparable del Mundial de Qatar. Toca rumiar bastant per recordar en quina situació van quedar les fitxes al tauler. Un resum ràpid: el Barça va acabar com a líder sense exuberàncies, el Madrid va quedar tot just un metre per darrere, l’Atlètic va abaixar la persiana fora de la Champions i turmentat, el Girona millor que l’Espanyol, i el Sevilla, amb l’aigua al coll a la zona de descens. El Mundial va resultar tan enganxós, amb un desenllaç tan pirotècnic, que les competicions domèstiques semblen reprendre’s a mitja llum.

EL DUEL BARÇA-MADRID

El Barça ja està al complet per afrontar el derbi contra l’Espanyol. En termes estadístics, el conjunt que dirigeix Xavi portava una primera volta excepcional, amb 37 punts de 42 possibles, i 5 victòries seguides abans de l’apagada pel Mundial. L’últim gol va ser un cop de cap llarg contra l’Osasuna, gairebé des de fora de l’àrea, de Raphinha a passada de De Jong. Ara el Barça torna amb una absència que es notarà més al vestidor que a la gespa. Es fa dur de dir que és la de Gerard Piqué, potser el millor central de la història del club i segurament el més mogut en la convivència diària. Ja retirat, apareix recuperat Araujo. Al camp es notarà la baixa de Lewandowski, sancionat tres partits. Davant, un Espanyol que va sumar només 3 punts de 15 possibles en els últims partits, reforçat en defensa amb el mexicà César Montes. L’aturada no li va venir malament. El Madrid, que va trotar líder bona part del campionat, es reestrena al camp del Valladolid. Karim Benzema, ignorat pel seleccionador francès en el Mundial, sembla entrenar-se al màxim pel que es veu en les imatges. L’estadística recull una collita de 10 punts dels últims 15 possibles en la Lliga per part dels blancs.

TALL AL GIRONA

En mal moment li va venir l’aturada mundialista al Girona. Havia encadenat dos triomfs, quatre partits sense perdre. Al tornar, partit de Copa i eliminat pel Cacereño, de Segona RFEF. Aquest dijous trenca la cinta de la Lliga rebent el Rayo Vallecano (17 hores). Partit sentimental per a Míchel, el tècnic del Girona. «És un partit especial, és casa meva. No els he guanyat mai i vull canviar aquesta situació», va dir aquest dimecres. El Girona és a cinc punts del descens i acumula moltes baixes. El Rayo Vallecano encara no pot comptar amb Raúl de Tomás.

SIMEONE S’AUTOINCULPA

Notícies relacionades

Pocs equips necessitaven el temps mort com l’Atlètic de Madrid. Els mals resultats es van acumular per als matalassers, que van tancar el primer tram expulsats de la zona de Champions, superats per la Reial Societat i l’Athletic. Inici per recordar del futbol basc, en particular la Reial, que prepara el retorn de Mikel Oyarzabal. Tornant a l’Atlètic, aquest dijous s’ausculta contra l’Elx, que estrena entrenador amb Pablo Machín (21.30 hores), però en la prèvia el Cholo Simeone va carregar amb tota la culpa dels mals del seu equip. «Tenim un gran planter, quatre jugadors a la final del Mundial, potser qui no ho estigui donant tot és l’entrenador. Tenim un gran plantilla. Soc qui ha de millorar perquè ells puguin apujar el seu nivell en LaLiga», va dir en mode autoflagel·lació. Simeone no va amagar les seves diferències amb Joao Felix, però va elogiar el seu Mundial i va rebaixar el to sobre les discrepàncies de tots dos.

SOBRE EL DESCENS

Per sota ronden l’Elx, el Cadis i, la sorpresa negativa del campionat fins ara, el Sevilla que dirigeix Jorge Sampaoli, substitut de Julen Lopetegui. Amb només 2 triomfs, 5 empats i 7 derrotes en 14 jornades, el Sevilla se’n va anar a l’aturada aconseguint només 2 punts dels últims 15 en joc. Un inici calamitós. Descavalcat de la plantilla ha quedat Isco Alarcón, acomiadat després d’una picabaralla amb Monchi, el director esportiu.