La Champions femenina

El Barça es planta a quarts de final com a primer amb una altra golejada

Un doblet d’Oshoala va obrir l’exhibició blaugrana contra el Rosengard en un Camp Nou entregat (6-0)

Albert Gea / Reuters

2
Luis Mendiola

La resistència del Rosengard en la seva visita al Camp Nou va durar 10 minuts. De fet, ni tan sols això es podria afirmar perquè l’equip suec va viure els 10 primers minuts tancat a la seva àrea, treient pilotes. L’únic dubte des de l’inici del partit va ser quant trigaria el Barça a obrir el marcador i això va arribar, finalment, en una rematada d’Aitana Bonmatí, rebutjada pel pal, que Oshoala va caçar dins l’àrea petita.

Aquest gol va ser l’arrencada d’una nova exhibició de l’equip de Jonatan Giráldez, una altra golejada (6-0) que va segellar l’accés als quarts de final de les blaugranes com a primeres de grup, una opció que semblava impossible que no passés per molt afany que posés el Rosengard, un equip que es va acomiadar de la competició sense sumar cap punt.

La golejada del Barça, amb un equip que va comptar amb sis canvis respecte al que va garantir de forma matemàtica la classificació fa una setmana al camp del Benfica, es va disfrutar de valent al Camp Nou, on l’equip de Giráldez va tornar, com ja va passar en l’enfrontament contra el Bayern, amb un ambient festiu a les grades (28.720 aficionats), que es va mantenir des del principi fins al final. El primer lloc garanteix a les blaugranes la condició de cap de sèrie per al sorteig de quarts del 10 de febrer, en què també hi seran l’Arsenal, el Bayern, el Chelsea, el PSG, la Roma, el Wolfsburg i l’Olympique de Lió.

Recital des del principi

La Champions femenina, com passa en la Lliga femenina a Espanya, reflecteix per ara massa desigualtats i això es va veure al Camp Nou, igual que es va viure a Zuric, on l’Arsenal va guanyar 1-9. Més que dominar, el Barça va aclaparar el Rosengard, que fins al minut 20 no va aconseguir acostar-se a l’àrea rival, quan Oshoala ja havia marcat per partida doble. Les blaugranes van rematar 30 vegades, 16 entre els tres pals, per cap del Rosengard.

A les jugadores sueques la possessió de la pilota només els durava uns segons i el partit se’ls va fer molt llarg, corrent rere la pilota en les constants allaus del Barça, que van explotar també els errors de Mukasa, la portera del Rosengard, per marcar amb rapidesa el quart en una rematada letal de Rölfo (sense cobrir el seu pal) i el cinquè (deixant passar la pilota entre les cames) que Torrejón només va haver d’empènyer.

Amb tot resolt, el conjunt de Giráldez es va dedicar a jugar per a una grada entregada, agradant-se en la majoria de les accions, i ampliant una mica més la seva exhibició amb el gol de cap d’Irene Paredes.