Mundial de Qatar 2022

La capa de Messi: què és el ‘Besht’ que van posar al jugador per aixecar la Copa del Món

L’emir qatarià va posar aquesta prestigiosa peça al capità argentí durant l’entrega de premis

La túnica semitransparent ha sigut durament criticada per «espatllar» una foto històrica

La capa de Messi: què és el ‘Besht’ que van posar al jugador per aixecar la Copa del Món

Efe / Juan Ignacio Roncoroni

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La cerimònia de premis que coronava la selecció d’Argentinacom a flamant campiona del Mundial de Qatar 2022va tenir un protagonista inesperat. Just abans d’entregar aLeo Messi la copa, l’emir del país de l’Orient Mitjà, Tamim bin Hamad Al Thani, va col·locar el capità argentí una túnica semitransparent de color negre i daurat.

El detall no va passar desapercebut, i totes les mirades van anar a parar a una peça tradicional que, segons molts usuaris, «va espatllar» la foto històrica de Messi aixecant a la fi el títol mundial.

Només per a grans personalitats

El ‘Besht’, nom que rep la capa en qüestió, és una peça tradicional qatariana que només pot vestir l’emir, els ministres i altres persones importants. S’utilitza, entre altres cites destacades, per al Dia Nacional de Qatar, que casualment se celebrava el mateix dia que la final.

Notícies relacionades

Així doncs, l’entrega d’aquesta túnica al ‘10’ de l’albiceleste va ser un gest de reconeixement a Messi, que igualava la figura del de Rosario a la dels màxims càrrecs del país.

Adeu a una foto històrica

Per molts usuaris, el detall del ‘batí’ que va vestir Messi a l’aixecar la Copa del Món «va arruïnar» una anhelada foto per a la història. La imatge del capità argentí, de 35 anys, alçant el títol que somia aconseguir tot futbolista era un dels grans al·licients per veure la cerimònia de premis posterior a un partit memorable. No obstant, aquest gest va desviar totes les mirades durant uns instants, abans de tornar a l’animada celebraciód’un combinat argentí que va aconseguir el seu tercer mundial.