El Girona es desperta tard a Almeria i cau als llocs de descens

• Després d’un primer temps horrible (3-0), l’equip de Michel hauria pogut empatar: Stuani, que ha marcat de penal, n’ha fallat un altre i en el minut 97 l’àrbitre va anul·lar el 3-3 a Yangel Herrera per una polèmica falta al porter

3

El Girona ha caigut a Almeria (3-2) en un partit marcat una vegada més pels errors defensius, amb protagonisme negatiu del porter Juan Carlos, però també per un polèmic gol anul·lat a Yangel Herrera a l’última jugada de l’afegit, per una falta al porter, que hagués representat el 3-3. Ha sigut el colofó a un partit boig, en el qual el Girona s’ha vist en el descans amb un 3-0 inapel·lable, després de naufragar durant 45 minuts al Power Horse Stadium, i que en la segona part va estar a punt d’igualar.

La rauxa dels últims minuts i la desgràcia de no haver acabat empatant no poden amagar que la derrota s’explica pel desastre de la primera part. Sí, en la segona, ja amb 3-0, l’equip ha millorat, i fins i tot, abans del 3-2 de Stuani, de penal, l’uruguaià havia errat una altra pena màxima, totes dues decretades pel VAR per faltes a Bueno i Valeri, respectivament. Ha sigut el primer error de l’uruguaià des dels 11 metres a Primera amb el Girona després de 17 encerts. Podria haver-se puntuat amb escreix, però, en canvi, els de Míchel cauen en descens.

Equip feble en defensa

I encara més preocupant que això són les sensacions que desprèn el Girona, d’equip desconcertat, feble al darrere, que sempre es desperta amb retard, que és capaç de marcar dos gols a Almeria, però que al final no li serveixen per a res perquè fa massa concessions. A l’1-0 Mendes ha centrat sense oposició des de la dreta i Baptistao ha rematat sol a gol. Abans del quart d’hora ha arribat el 2-0, en un absurd malentès entre Bernardo i Juan Carlos després d’un servei del meta Fernando, que va deixar la pilota franca a El Bilal Touré per marcar a plaer. Sense poder de reacció més enllà d’un gol (ben) anul·lat a Stuani per fora de joc, abans del descans ha caigut el tercer. Un obús d’Embarba després d’una falta de Santi Bueno ha suposat el 3-0 tot i que ha quedat la impressió que el porter del Girona podria haver fet alguna cosa més.

En la represa la sagnia no només no ha empitjorat, sinó que el Girona ha generat prou com per empatar. Amb el ràpid gol de Riquelme, s’ha vist un Girona més despert. Ha pogut arribar el 3-2 en una rematada de cap de Santi Bueno massa picada que ha sortit alta, o en un penal fallat per Stuani en el 76 (gran parada de Fernando), però també l’Almeria ha tingut els seus moments, per exemple, en l’acció en què Ramazani ha guanyat l’esquena de Bernardo i la seva rematada ha sortit fregant el pal.

Un altre penal, aquesta vegada sobre Valeri, sí que l’ha transformat Stuani en el minut 82 (3-2), i a partir d’allà, el duel ha embogit definitivament. L’equip de Míchel ha buscat l’empat a la desesperada i l’Almeria ha patit molt. I ha trobat el 3-3 zl minut 97 en una acció que l’àrbitre ha invalidat per falta de Yangel Herrera, sense que el VAR digués el contrari, davant la desesperació de Míchel i dels jugadors. El col·legiat ha interpretat que la puntada de peu del jugador del Girona era falta perquè el porter Fernando tocava la pilota amb una mà. El Girona havia aconseguit posar la por al cos a un Almeria que en la primera part ha jugat a plaer, el problema és apel·lar a l’èpica a l’última acció, com el dia del Cadis, no sempre funciona.