La Lliga Santander

L’Atlètic torna a guanyar l’Espanyol amb polèmica i en el minut 99

Un controvertit penal de Raúl de Tomás, autor del gol blanc-i-blau, dona el triomf als blanc-i-vermells, que van jugar mitja hora amb un menys

TWITTER / @Atleti

3
Roger Pascual

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

Com a Cornellà-el Prat, l’Espanyol va caure al Wanda Metropolitano contra l’Atlètic en el minut 99. Els blanc-i-blaus havien aconseguit igualar el gol inicial de Carrasco gràcies a l’enèsim gol de Raúl de Tomás. I per moments van somiar assaltar el feu del campió de Lliga, on només han aconseguit 1 victòria en els últims 10 anys. Però el VAR els va condemnar. L’àrbitre va decretar que el golejador blanc-i-blau havia rebutjat amb el colze l’última ocasió blanc-i-vermella. I Diego López no va poder evitar el doblet de Carrasco, que amb el temps exhaurit donava la victòria als matalassers, que van jugar amb 10 l’última mitja hora.

El gran dubte que hi havia era com hauria paït l’Atlètic l’eliminació europea i quin peatge pagaria per la batalla contra el Manchester City. Diego Simeone només va canviar un parell de peces d’inici, donant descans a Griezmann i Reinildo. Els dos tècnics van apostar per un sistema amb tres centrals i en la primera meitat amb prou feines hi va haver ocasions. Els matalassers esperaven darrere, com contra el City, confiant a tenir una oportunitat aïllada per clavar una urpada al rival. A punt van estar d’aconseguir-ho amb una pilotada de Kondogbia a l’esquena de la defensa blanc-i-blava, però Joao Félix nova va poder superar Diego López. L’Espanyol, amb la tranquil·litat que li donava haver-se assegurat pràcticament la continuïtat a Primera la jornada anterior, tampoc és que generés gaire perill tot i que a punt va estar d’obrir el marcador amb un cop de cap de Cabrera que va desviar Oblak.

Després de la represa, Simeone va voler posar una marxa més: va tornar al 4-4-2 i va fer entrar Griezmann, Cunha i Carrasco. Tots tres van participar en l’1-0, que va aconseguir l’últim als 10 minuts de la represa. Tot semblava seguir el guió clàssic de partit dels blanc-i-vermells: després d’haver aconseguit el més difícil ja només els quedava blindar la seva porteria davant les incursions dels periquitos.

Kondogbia canvia el xoc

Oblak va rebutjar dues ocasions clares, en especial un mà a mà amb Raúl de Tomás. Però l’expulsió de Kondogbia, per una mà a la frontal de l’àrea, va canviar el rumb del partit. No només perquè va deixar el bloc de Simeone amb un guerrer menys, sinó perquè De Tomás va transformar la falta, amb un xut que el porter es va empassar.

El pitxitxi blanc-i-blau, que se situa com a segon màxim golejador de la competició, només per darrere de Benzema, ja porta 15 gols. Amb el partit trencat, l’Atlètic va continuar buscant a la desesperada el gol del triomf per no perdre pistonada en la lluita per les places de Champions.

Vicente Moreno, que davant l’absència del sancionat Yangel Herrera havia apostat per una defensa de tres centrals, va arriscar traient-ne un, Sergi Gómez, per fer entrar Wu Lei a 10 minuts del final. El davanter xinès havia aconseguit la setmana passada el gol que gairebé certificava la salvació contra el Celta, però amb prou feines hi va haver més ocasions clares pels dos bàndols fins que, ja en el descompte, Carrasco va voler calcar la jugada del gol. Va retallar Calero però aquest cop Diego López va rebutjar el xut.

Semblava que l’empat ja no es mouria del marcador, però encara hi havia espai per a la polèmica per unes mans de De Tomás dins l’àrea. Amb el partit acabat l’àrbitre va anar a veure la jugada a la pantalla del VAR, per aclarir si tocava la pilota amb el colze o el genoll. Figueroa Vázquez, després de mantenir el suspens uns quants minuts, va acabar assenyalant els 11 metres davant la indignació blanc-i-blava i l’alegria de la grada local. A Carrasco no li va tremolar el pols i va firmar el doblet, una altra vegada en el 99, repetint el malson viscut per l’Espanyol en l’anada a Cornellà-el Prat.