Futbol

Blatter i Platini afrontaran el judici per corrupció a Suïssa al juny

Blatter i Platini afrontaran el judici per corrupció a Suïssa al juny

Patrick B Kraemer / Efe

1
Es llegeix en minuts

Els exdirigents de la Federació Internacional de Futbol (FIFA), Joseph Blatter i Michel Platini, seran jutjats a Suïssa el pròxim mes de juny per càrrecs de corrupció, per un presumpte pagament de 2 milions de dòlars que l’organisme rector del futbol mundial va fer a Platini, segons va anunciar aquest dimarts el Tribunal Penal federal suís.

Tant Blatter com Platini han negat repetidament haver actuat malament en el passat en relació amb l’incident, pel qual la Fiscalia suïssa els va acusar al novembre.

La Fiscalia al·lega que l’expresident de la FIFA, Blatter, va organitzar indegudament el pagament a Platini el 2011 per un treball de consultoria.

Tots dos són sospitosos de frau i altres càrrecs en el que es va convertir en part de l’escàndol més gran de corrupció que ha sacsejat la FIFA.

Notícies relacionades

Blatter, que va dirigir la FIFA durant 17 anys, va dimitir el 2015, i Platini ho va fer el 2016. Tots dos van ser sancionats amb sis anys d’inhabilitació per violacions de l’ètica.

El judici davant el Tribunal Penal Federal Suís ha de començar el 8 de juny i durar fins al 22 de juny, va revelar el tribunal en el seu lloc web.

Temes:

Corrupció FIFA