SET ANYS DESPRÉS DE PARTIR

Adama Traoré firma la seva tornada al Barça

«Espero que a partir de diumenge pugui demostrar tot el meu talent sobre el terreny de joc», diu l’extrem nascut a l’Hospitalet.

Adama Traoré firma la seva tornada al Barça

FCBARCELONA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

O Adama Traoré ha evolucionat molt com a futbolista o el Barça ha experimentat una forta regressió o les dues coses alhora, però el cas és que sis anys després es produeix el retrobament entre l’extrem i el club blaugrana. Va marxar el llavors jove extrem nascut a l’Hospitalet amb 19 anys i reapareix amb 26, més fornit, i amb una sòlida carrera sobre la seva esquena en la Premier League (Aston Villa, al qual va ser traspassat per 10 milions més 2 en variables, Middlesbrough i Wolverhampton).

Va lluir el 27 i el 28 i ara vestirà el dorsal 11, que va pertànyer fins al desembre a Yusuf Demir. Adama s’està entrenant amb l’equip des de fa diversos dies i està en forma. Ansiós per tornar a córrer per la banda dreta del Camp Nou. «Espero que a partir de diumenge pugui demostrar tot el meu talent sobre el terreny de joc», afirma el futbolista.

Va tenir el Barça l’opció de recomprar-lo durant tres anys en el Vila, però no presentava l’equip semblants penúries com les actuals. Tenia llavors una davantera formada per Messi, Suárez i Neymar. Ara el necessita. «És emocionant que torni un jugador format a la Masia en un moment en el qual intentem reconstruir el club i resorgir amb un equip competitiu», va afirmar Joan Laporta.

Quatre partits

Notícies relacionades

Va jugar Adama dos partits a les ordres de Gerardo Martino a la campanya 13-14. Les seves aparicions de 8 minuts en quatre dies, entre el 23 i 26 de novembre, contra el Granada a casa (4-0) i a Amsterdam davant l’Ajax (derrota per 2-1) en la Champions. S’havien lesionat Messi i Conca, i Tata només disposava de Tello, Pedro i Neymar. Xavi, de penal, el seu entrenador, va anotar el gol de l’honor.

Dos partits més va jugar en la temporada següent Adama, ja amb Luis Enrique. Dos de Copa, en les dues primeres eliminatòries. Resolta l’anada (0-4) a Osca, l’extrem va jugar la tornada (8-1) i va marcar un gol. En la següent ronda, el Barça va liquidar l’Elx al Camp Nou (5-0) i Adama va participar en la segona golejada (0-4) jugant de titular en la davantera juntament amb Munir i Pedro. Allà va acabar la fugaç etapa d’Adama, acomiadat per Luis Enrique del Barça i qui, no obstant el va recuperar per a la selecció espanyola, en què ha acumulat vuit presències des del seu debut l’octubre del 2020 davant Portugal.