La Lliga de Campions

Messi i el PSG desafien Guardiola amb el liderat del grup en joc

.

  • «¿Què com m’ho faré per aturar Messi? Serà una mica complicat...», diu fent broma el tècnic del City

  • L’Etihad està llest per a una nit gran de futbol, amb el cartell de no hi ha entrades posat des de fa dies

Messi i el PSG desafien Guardiola amb el liderat del grup en joc

Stephane Lecoqc / Efe

2
Es llegeix en minuts

Molts retalls del barcelonisme d’antany tenen cita aquest dimecres a Manchester. El City de Pep Guardiola rep el París SG de Leo Messi, un duel que una dècada enrere hauria sonat a acudit de mal gust, avui s’ha fet realitat amb aclaparadora duresa. Moltes coses han canviat en l’última dècada, però d’altres gens ni mica. Com l’admiració que el tècnic de Santpedor manté cap a l’astre argentí.

 «¿Què com m’ho faré per aturar Messi? Serà una mica complicat...», va dir fent broma Guardiola en l’anàlisi del partit que va realitzar en la prèvia. «Si de vegades quan Messi té la pilota ni ell sap el que passarà, imagina’t quan ho sap. No puc ensenyar els meus jugadors com frenar-lo perquè és impredictible». Tot i que si hi ha una cosa clara és que no prioritzarà la nostàlgia aquesta nit a Manchester, al contrari.

El xoc decidirà el liderat del grup A de la Lliga de Campions. Un bitllet daurat cap als vuitens de final que, en el dia d’avui, resulta molt preuat.

El City té l’avantatge que li val l’empat per assegurar la seva classificació i seguir com a primer de grup, tot i que això els obligaria a guanyar en l’última jornada el Leipzig. Coneixent Guardiola, sembla impossible que els celestes no surtin a guanyar.

Màxima expectació 

L’Etihad Stadium està preparat per a una nit gran. Les entrades estan esgotades des de fa setmanes, una cosa molt poc comuna a la Champions. El club és conscient de l’expectació generada fins al punt que té preparat un espectacle de llums específic per a aquest partit, probablement a l’altura dels quirates que trepitjaran la gespa de Manchester.

De Neymar Jr., que ha marcat contra tot equip anglès al qual s’ha enfrontat en la seva carrera, fins a Mbappé, que tornarà al gran escenari on va explotar el 2017 amb la samarreta del Mònaco. Òbviament, passant per Lionel Messi, la bèstia negra del Manchester City. No hi ha jugador al món que hagi endossat més gols als celestes a la Champions que el de Rosario, que en suma un total de set. Els guardaran l’esquena, entre d’altres, Marco Verratti, del qual Guardiola a l’anada va declarar estar «enamorat d’aquest futbolista», o Marquinhos. El central brasiler és també «un dels meus defenses favorits», com va destacar el tècnic català al setembre. Fins i tot Sergio Ramos ha entrat en la convocatòria. I fins i tot amb tot això, per increïble que sembli, el PSG no parteix com a favorit.

Sense De Bruyne

Notícies relacionades

El Manchester City lidera el grup amb dos punts de marge respecte als parisencs, que van cedir contra Bruges i RB Leipzig. De fet, els de Guardiola creixen blindats per la gran manca del PSG: el factor col·lectiu. Un sistema aclaparador, compenetrat en la pressió i sofisticat amb la pilota, que ha perfeccionat durant els seus sis anys a Anglaterra. 

 No podrà comptar Pep amb el seu principal solista, Kevin De Bruyne, aïllat després de donar positiu per Covid-19, i tindrà el dubte fins a última hora del seu últim gran fitxatge, Jack Grealish. Res que enteli una de les congregacions de talent més grans, i milions, que es pot veure en el futbol mundial.