GUERRA ETERNA

Rubiales qualific de «poc ètic» l’acord de Tebas amb CVC

  • El president de la RFEF afirma que el seu homòleg s’ha aprofitat de «la desesperació dels clubs»

  • El dirigent entén que el pacte no respon a l’interès general i, en canvi, Tebas es blinda set anys en el càrrec

Rubiales qualific de «poc ètic» l’acord de Tebas amb CVC

Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Està lluny la possibilitat que esclati la pau entre Luis Rubiales i Javier Tebas i, per extensió, entre la Federació i la Lliga de Futbol Professional. L’acord dels clubs de Primera amb el fons CVC va merèixer, de nou, les severes crítiques de Rubiales, qualificant-lo de «poc ètic», a més d’intuir que hi ha «interessos ocults» que «s’escapen a l’interès general».

És un «mal acord», entén el president de la RFEF, que els clubs renunciïn «al 10 o 11% dels drets d’imatge durant 50 anys per rebre un crèdit que ha de tornar» perquè això significa que cobrar «40 milions et pot sortir per 400 a tornar», va valorar Rubiales. El dirigent entén que Tebas «s’ha aprofitat de la desesperació dels clubs i de la conjuntura del moment per la pandèmia», per presentar un acord «en benefici d’un fons d’inversió» i de Tebas.

Acord sospitós

Era un dels motius pels quals el considerava «poc ètic», perquè a més es crea «un organisme» en el qual el seu homòleg de la LFP es garanteix la presidència «durant els pròxims set anys de manera executiva», és a dir, cobrant. «Des de la federació no podem emparar això», va afegir Rubiales, poc abans d’inaugurar el 9é dia de l’entrenador,unes jornades tècniques que organitza la Federació Catalana de Futbol.

No empara el benefici propi que ha obtingut Tebas per a si ni la solució proposada per alleujar l’economia dels clubs després del flagell de la pandèmia. «El més fàcil era demanar un crèdit, com ha fet ara el Barcelona amb un interès inferior al 2%: utilitzant els mateixos actius, pagarien molt menys. Això és obvi i ningú ho ha pogut rebatre». Era la proposta que suggeria la federació, ha assegurat Rubiales, que no va ser acollida pels clubs, que depenen de la LFP. L’interès particular no empara l’interès general, per la qual cosa veu «qüestions» que se li escapen a ell i a molta gent». «En aquest assumpte, dos més dos no sumen quatre», ha sentenciat.

Luis Enrique, fins al Mundial

Notícies relacionades

L’únic que manté en pau i feliç Rubiales és la selecció espanyola. «Hi ha països que encara no s’han classificat per al Mundial»; va dir d’entrada, segurament al·ludint a Itàlia i Portugal, per citar els més destacats. El contracte de Luis Enrique dura fins al Mundial. No hi haurà negociacions ni una renovació abans de la celebració del torneig.

«L’acord és per parlar després del Mundial», assegurava el president de la RFEF en la seva pretensió de concloure les especulacions durant l’any vinent. «Després dependrà [la continuïtat de Luis Enrique] que estiguem a gust i hi hagi sintonia». O sigui, dels resultats. Com a tots els equips.