El duel del Camp Nou

¿Qui és Sánchez Martínez, l’àrbitre del clàssic?

  • Té 38 anys acabats de complir, viu a Lorca (Múrcia) i és economista de professió.

  • Serà el cinquè duel entre els dos equips que dirigeix amb tres victòries blaugrana fins ara.

¿Qui és Sánchez Martínez, l’àrbitre del clàssic?

EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts

José María Sánchez Martínez és l’àrbitre que ha sigut designat per xiular aquest diumenge el clàssic que es juga al Camp Nou (16.15 hores). Té 38 anys, és economista de professió i viu a Lorca, a la Comunitat Murciana. Des de jove ja va despuntar en l’arbitratge i va ser seguit per la UEFA, que el va incorporar al programa de valors de menys de 35 anys. Ha superat els 80 partits dirigits en la Primera Divisió, categoria a la qual va arribar el 2015. Des de 2017 és col·legiat internacional.

I com són les coses. Sánchez Martínez és un àrbitre que no li va malament al Barça, almenys en els enfrontaments contra el Madrid, ja que de les quatre vegades que fins ara ha estat al capdavant d’aquests partits, en tres han guanyat els blaugranes. El seu debut en un clàssic es va produir l’agost del 2017 quan va xiular la tornada de la Supercopa al Bernabéu, amb triomf blanc per 2-0. En els altres tres partits ha guanyat el Barcelona amb resultats i actuacions molt completes. Així, va ser en la victòria del Barça a la Lliga per 0-3 al Bernabéu de desembre del 2017 amb gols de Messi, Luis Suárez i Aleix Vidal. En aquest partit va expulsar Carvajal.

Més triomfs blaugrana

Notícies relacionades

També va xiular el triomf blaugrana per 5-1 d’octubre del 2018, amb tres gols de Luis Suárez. Coutinho i Arturo Vidal van fer els altres dos. Marcelo va ser l’autor del gol blanc. I finalment, va dirigir la victòria de Copa en la tornada de les semifinals jugada el febrer del 2019. Triomf dels blaugranes al Bernabéu per 0-3 i gols de Luis Suárez per partida doble i Varane en pròpia porta.

Com que tot àrbitre té algun partit amb polèmica, en el cas de Sánchez Martínez en destaquen dos, tots a Segona i un d’aquests de forma especial. Va passar quan el Las Palmas i el Còrdova es jugaven l’ascens a Primera. El públic canari va creure que el partit havia finalitzat i que tenien ja el passaport a Primera quan van envair el terreny de joc. No va ser així, el xoc no estava finalitzat. En la represa va marcar el Còrdova, va empatar a un i es va emportar el bitllet de l’ascens. També va ser el col·legiat en el partit Girona-Lugo en la jornada final de la temporada 2014-2015. Fins a l’ampliació guanyava el conjunt català i era a Primera quan va empatar el Lugo i es va acabar el somni de l’ascens directe. Curiosament, Quique Setién era l’entrenador del conjunt gallec. Després, al ‘play-off’ d’ascens, el Saragossa va tancar el camí del Girona.