Fase classificatòria del Mundial 2022

Luis Enrique recupera l’humor davant l’Espanya-Geòrgia

El tècnic recorda que la selecció depèn d’ella mateixa per anar al Mundial i ironitza sobre la seva relació amb els periodistes

Luis Enrique recupera l’humor davant l’Espanya-Geòrgia

Pierre-Philippe Marcou / Afp

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La veu de Luis Enrique torna a tenir volum. El to afligit del seleccionador a Solna després de la derrota a Suècia va recuperar el vigor abans de la manejable cita amb Geòrgia, l’últim del grup, en la qual Espanya es veu obligada a guanyar per mantenir la pressió sobre l’onze nòrdic i les opcions de reconquerir el primer lloc que dona accés directe al Mundial.

Luis Enrique està convençut que Espanya no faltarà a l’esdeveniment, com no ha faltat des del Mundial de 1978. El tècnic va recordar que la selecció depèn d’ella mateixa. S’ha d’assegurar el segon lloc i la repesca, una cosa que sembla que dona per descomptat, i superar l’eliminatòria en el doble partit que se celebrarà al març. Però no se sabrà fins al desenllaç del grup al novembre.

Fins aleshores, Espanya ha de guanyar-ho tot, començant per Geòrgia a Kosovo dimecres. Luis Enrique va fugir del triomfalisme al recordar l’anguniosa victòria a Tbilissi (1-2), on va estar «a punt d’un infart».

Espanya va haver de remuntar el marcador i no va segellar el triomf fins al minut 92 gràcies a Dani Olmo, absent en aquesta ocasió. També falta Gerard Moreno, lesionat a Suècia, que va deixar la concentració. No serà l’únic canvi en l’onze titular. N’hi haurà més, no com a represàlia als que van caure a Suècia.

«No soc gilipolles»

Luis Enrique va assegurar que va veure «moltes coses positives» després de revisar el partit de dijous i va atribuir a una infinitat de detalls les causes de la derrota, entre errors individuals, col·lectius i l’encert de Suècia en la rematada. Al final de la trobada, el tècnic va estar a punt de protagonitzar un incident amb un espectador que el va insultar.

Notícies relacionades

«Em resulta curiós que puguem patir violència verbal i que estigueu més preocupats de quina és la meva resposta en lloc de condemnar l’acte per si sol», va exposar, sense voler especificar l’insult ni donar-li més importància, «acostumat a sentir-los». 

Un preàmbul per parlar de la seva relació amb els periodistes recuperant l’humor i abordar amb ironia el tracte benèvol que rep i que li permetrà trobar un equip quan deixi la selecció: «No us dono el que us agradaria que us donés. No soc gilipolles, sé el que puc esperar de vosaltres i sabeu el que podeu esperar de mi», va comentar.