ESPERANT EL CHELSEA O EL MADRID

Guardiola torna a la final de la Champions deu anys després

El tècnic blaugrana, que va disputar i va guanyar dos finals amb el Barça (2009 i 2011), aconsegueix amb el City el que no va aconseguir amb el Bayern: arribar a l’última estació. I ho ha fet invicte.

Guardiola torna a la final de la Champions deu anys després
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No hi va haver cinquè mal. Al cinquè intent amb el City, Pep Guardiola va ficar el seu equip a la primera final de la Champions de la seva història. Una llarga travessia ha necessitat el club celeste per acariciar el cim del futbol, el lloc on se suposa que ha d’arribar per la inversió que realitza. Bastant més curta ha sigut la de Guardiola. Deu anys han transcorregut fins que el geni de Santpedor ha reaparegut a la finalíssima de la Champions. Se’n va acomiadar el 2011 amb el seu segon títol i hi torna el 2021 amb l’expectativa d’obtenir el tercer i empatar així amb Carlo Ancelotti i Zinedine Zidane.

Potser Guardiola pensi que ha necessitat una eternitat en tornar a l’escenari que li va resultar tan familiar al Barça (dos finals i dos títols en quatre temporades). El futbol li ha demostrat l’esforç que costa, tot i que hi hagi excepcions com les de Marcelo Lippi, Fabio Capello i Zidane, que en van afrontar tres de seguides.

La ratificació sense Messi

A Guardiola li reclamaven la ratificació d’arribar a l’última estació sense Messi, com si la seva vàlua estigués dipositada a les botes de l’astre –Leo només ha jugat una final europea sense Pep- i ho ha aconseguit. Un assoliment més en una carrera espectacular que l’ha conduït a ser el tercer tècnic del futbol amb més títols conquerits, només per darrere de sir Alex Ferguson (49) i Mircea Lucescu (33). Pot ser que, als 50 anys, iguali el veterà entrenador romanès (75 anys) en unes setmanes. Té a l’abast la Champions, i molt més pròxima la Premier League.

El pròxim dissabte serà campió si venç el Chelsea. En tot cas, només necessita una victòria en quatre partits, sempre que el rival ciutadà, el United, guanyi els cinc que ha de disputar. Va conquerir 14 títols amb Messi al Barça i n’ha sumat 16 sense ell. No es va quedar aturat pel camí. I quan el van detenir, després va tornar a caminar. 

Notícies relacionades

 Els tres grans espanyols el van eliminar a la semifinal durant la seva etapa al Bayern (13-16) i Mònaco, Liverpool, Tottenham i Lió, el van frenar a vuitens i quarts de final les últimes temporades. Però el PSG, un altre club neoric com el seu, va sucumbir en els dos partits a l’ímpetu del City, invicte en la competició: onze victòries i un empat.

Només el Porto va aguantar el tipus davant un equip que juga sense davanter centre, els dos (Gabriel Jesus i Kun Agüero) asseguts a la banqueta fins al tram final, sobrant, amb el PSG trasbalsat i apressat, un altre any més, d’una nova inversió milionària.