Kosovo amenaça Espanya de no disputar el partit classificatori per al Mundial 2022

La RFEF s’ha referit al país balcànic com un territori, cosa que ha indignat Pristina, que assegura que no jugarà si no es respecta el seu himne i la seva bandera

Kosovo amenaça Espanya de no disputar el partit classificatori per al Mundial 2022
2
Es llegeix en minuts

La Federació de Futbol de Kosovo ha amenaçat aquest dimarts Espanya amb no disputar el matx corresponent a la fase de classificació per al Mundial de Qatar el 2022, un duel previst per al 31 de març a Sevilla. La queixa de l’organisme local s’ha produït després que la Reial Federació Espanyola de Futbol hagi anunciat aquest partit preparatori referint-se a Kosovo com un «territori» i no com un Estat independent.

La UEFA i la FIFA reconeixen des del maig del 2016 com a membre de ple dret Kosovo, que es va declarar independent de la seva veïna Sèrbia el 2008, tot i que països com Espanya i Grècia no el reconeixen com un estat independent. En aquesta línia, la federació kosovar ha considerat «frívol i injust» el qualificatiu de «territori» i ha recordat que els criteris de la UEFA i la FIFA són «clars» en aquest sentit. Per aquesta raó ha defensat que disputarà el partit seguint els criteris internacionals sobre l’ús de l’himne nacional i la bandera.

En cas contrari, es negarà a jugar o reclamarà «la protecció» de la UEFA per al compliment de les normes com a estat membre en les mateixes condicions que la resta de seleccions que en formen part. De tota manera, la federació de Kosovo ja s’ha posat en contacte amb la RFEF i espera una «ràpida» resposta que atengui la seva queixa. Els balcànics esperen que l’organisme que presideix Luis Rubiales «no prengui accions que danyin les relacions entre les federacions i els dos països».

Recentment, la ministra d’Afers Exteriors, la Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, va defensar que l’acatament de la normativa de la FIFA no implicava un reconeixement de Kosovo com a país per part d’Espanya.

El dia 25, debut contra Grècia

Notícies relacionades

Els rivals de la selecció espanyola en la fase de classificació per al Mundial de Qatar 2022 seran Suècia, Grècia, Geòrgia i Kosovo. Un dia després del sorteig, la mateixa Laya va assegurar que, malgrat no reconèixer Kosovo com un Estat independent, això no implicava que Espanya no participés en els mateixos tornejos. «Ho hem fet en els Jocs del Mediterrani del 2018 i en el Mundial Sub-21 d’handbol», va assenyalar llavors.

‘La Roja’ s’estrenarà el dia 25 de març davant Grècia a l’estadi sevillà de La Cartuja. Dilluns vinent, dia 15, el seleccionador Luis Enrique donarà a conèixer la llista de convocats.