CITY – UNITED (0-2)

El Manchester United frena la ratxa de 21 victòries del City

Els gols de Fernandes i Shaw sorprenen l’equip de Guardiola, que manté un còmode avantatge al capdavant de la classificació

2

El Manchester United va aturar la ratxa de 21 victòries consecutives del Manchester City aquest diumenge al vèncer 0-2 a l’Etihad Stadium i consolida la seva segona posició. L’equip de Pep Guardiola es manté líder a 11 punts d’avantatge sobre el seu rival ciutadà.

Tot just començar el partit (minut 2) va obrir el marcador, com és gairebé norma al United, el portuguès Bruno Fernandes, de penal després d’una entrada de Gabriel Jesus sobre Anthony Martial.

Ja a la segona part, el 0-2 el va aconseguir Luke Shaw a l’encertar amb un cop amb l’esquerra des de dins de l’àrea després de tirar una paret amb Marcus Rashford (50).

«Felicitats al United. Ara ens queden 10 partits, els més importants de la temporada, començant dimecres. Mirarem de guanyar-ne tants com siguin possibles per proclamar-nos campions», va dir Guardiola després de la trobada.

Abans el Liverpool es va complicar encara més la seva classificació per a la pròxima Lliga de Campions a l’encaixar la sisena derrota consecutiva a Anfield, aquesta vegada per 0-1 contra un Fulham (18è) que lluita per no baixar a la Championship.

Si fa tot just un mes i mig (el 21 de gener), el Burnley va posar fi als 68 partits invictes del Liverpool al seu estadi, els ‘Reds’ no semblen recuperar-se i aquest diumenge van encaixar la seva sisena derrota consecutiva des d’aleshores.

Allunyat de la Champions

Apàtic als primers 45 minuts, amb un joc que Graeme Souness, una llegenda a Anfield, va qualificar d’«inacceptable» al canal Sky Sport, el Fulham va arribar a la pausa amb avantatge, després que el gabonès Lemina aconseguís amb un xut enganyar Alisson per obrir el marcador (45).

A la segona part, Jürgen Klopp es va veure obligat a ficar a la pista homes que havia reservat de cara a la tornada dels vuitens de la Lliga de Campions (dimecres els ‘Reds’ reben el Leipzig per defensar el 2-0 de l’anada), com Sadio Mané, Trent Alexander-Arnold o Fabinho.

«Vam tenir molts resultats bons i ara travessem una situació extrema, però continuarem lluitant», va declarar Jürgen Klopp després del partit. El tècnic germànic dels ‘Reds’ va assegurar que els mals resultats no són per falta de voluntat dels seus jugadors: «És fàcil dir que el Fulham va guanyar perquè volien més la victòria. No és el problema. Els nois volen, però no hem tingut un gran moment en tota la temporada».

Després d’aquesta nova derrota, la carrera per Europa es complica seriosament per al Liverpool, que és setè amb 43 punts, a dos del West Ham (6è) i a tres de l’Everton (5è), tots dos amb dos partits menys que els ‘Reds’, i a quatre del Chelsea, que dilluns rep l’Everton i que marca per ara la ‘zona Champions’.