EL FILL DE L’EXJUGADOR DEL BARÇA

Etiene Eto’o, el futbolista que no presumeix de pare

El fill de l’exjugador blaugrana, amb qui no manté relació, enlluerna amb dos gols en el seu debut amb el Camerun a la Copa de l’Àfrica sub-20

Etiene Eto’o, el futbolista que no presumeix de pare
2
Es llegeix en minuts

Per primera vegada en la seva encara curta carrera com a futbolista, Ettiene Eto’o s’ha convertit en protagonista, i de quina manera, pel que ha sigut capaç de fer en un terreny de joc. El fill de Samuel Eto’o, l’exdavanter del Barça, amb el qual no manté cap relació, va ser el cap de setmana passat la gran figura del Camerun en la victòria per 4-1 contra Moçambic, a la Copa de l’Àfrica sub-20, al marcar dos gols, un de falta i un altre de penal.

Actualment als juvenils de l’Oviedo, la vida d’aquest mallorquí de 18 anys no ha sigut, com podria semblar, gens fàcil. I és que fa temps que ocupa pàgines en la premsa groga a causa de la disputa amb denúncies incloses entre el seu pare i Maria Ángeles Pineda, la seva mare, que es van conèixer quan Eto’o jugava al Mallorca. L’exfutbolista, a punt de fer 40 anys i pare de vuit fills, va ser obligat a pagar 20.000 euros a Etienne i a passar-li una manutenció que, segons la mare, no compleix.

«Té alguna cosa especial»

L’avui internacional juvenil amb el seu país va seguir des de molt petit els passos del seu pare i es va enrolar als benjamins de la Penya Arrabal. Més d’una vegada es va poder veure Eto’o a les instal·lacions del club a Can Valero, on anava a presenciar l’entrenament del seu fill. Després va ascendir al Mallorca aleví fins al juvenil de primer any. Descontent perquè no se sentia valorat, el gener de l’any passat va fitxar per l’Atlètic Balears, i d’aquí va fer el salt a l’Oviedo, amb el qual juga a la Divisió d’Honor juvenil. «Té alguna cosa especial, per la seva altura –mesura 1,90– no coordinava. Era imprecís, però tenia genialitats», recorda Carlos Sureda, representant i que el va tenir al Mallorca, com Andrés Troya, germà de l’entrenador del Poblense, que el va entrenar quan era cadet. «És molt intuïtiu, sempre vol aprendre, però deia que el cognom li pesa molt», afegeix.

Notícies relacionades

Al no sentir-se valorat, fa just un any va fitxar per l’Atlètic Balears. «Al Mallorca no tenia el protagonisme que volia, i el que demanava era jugar», afirma Joan Vich, exjugador del conjunt blanc-i-blau i ara al capdavant del planter del club. «Ens vam posar en contacte amb ell i amb la seva mare i el vam convèncer. Va contribuir amb sis gols i li vam tornar les ganes de jugar a futbol. En els quatre mesos que va estar amb nosaltres va ser feliç», assenyala orgullós Vich, que defineix Etienne com «un deu com a persona».

«Vam fitxar Etienne, no el fill d’Eto’o»

El gener del 2020, l’Atlètic Balears va veure la possibilitat de reforçar el seu equip juvenil amb el fitxatge d’Etienne Eto’o. El jugador no se sentia valorat al Mallorca i va acceptar el canvi de club. Joan Vich, director del planter de l’entitat blanc-i-blava, explica que l’equip «necessitava un punta de les seves condicions. Vam fitxar l’Etienne, no el fill d’Eto’o», deixa clar Vich, que assegura que la idea era renovar-lo, però va arribar l’oferta de l’Oviedo i la va acceptar». Etienne, que a l’agost farà 19 anys, era conegut pel seu nom de pila, mai pel cognom. «Del seu pare no en parlava mai», conclou.

Temes:

Samuel Etoo