LLIGA SANTANDER

La jornada 14a de Lliga, partit a partit

  • La Reial Societat arriba havent perdut el liderat al Camp Nou i vol recuperar-lo immediatament
  • El FC Barcelona rep la complicada visita del València de Javi Gracia
6
Es llegeix en minuts

ATHLETIC CLUB – SD OSCA

Sense Raúl García

Divendres 21.00 h, GOLL’Athletic Club va resistir a l’Alfredo Di Stéfano i va estar a punt de fer el cop. No obstant, la ràpida expulsió de Raúl García va sentenciar els lleons, que es veuran les cares amb un renascut Osca sense un dels seus referents. Davant, el conjunt altaragonès respira alleujat després d’aconseguir el primer triomf del curs i en vol més. Assaltar la Catedral els permetria, depenent de la resta de resultats, sortir de la zona calenta de la taula.

  

ATLÈTIC DE MADRID – ELX CF

Retrobament il·licità

Dissabte 14.00 h, Movistar LaLiga

La tornada de l’Elx a Primera està ple de records i xocs especials. Aquest cap de setmana ho serà per a Saúl, que s’enfronta amb l’equip de la seva terra natal. L’il·licità de l’Atlètic de Madrid, això sí, intentarà ser una pedra al camí per als valencians, que van patir per passar de ronda a la Copa del Rei. També van trontollar en les últimes jornades de Lliga. El conjunt d’Almirón no guanya des de l’octubre i ara s’enfronta a un Atlètic dolgut que en el derbi va dir adeu a la seva ratxa de 26 partits sense perdre a la Lliga.

FC BARCELONA – VALÈNCIA CF

Més proves de foc

Dissabte 16.15 h, Movistar LaLiga

Guanyar el líder de la competició i enllaçar dues victòries consecutives ha donat aire al conjunt de Ronald Koeman. No obstant, les sensacions no milloren. En la primera meitat davant la Reial Societat els catalans van ser superiors, però en la segona van tornar a treure l’aigua. La bona notícia va ser el gran partit de De Jong i la seguretat de la defensa. Una cosa que necessitarà el Barça a la seva enèsima final de la temporada. El València va empatar però també va demostrar que continua tenint pólvora i un bon porter.

LLEVANT UD – REIAL SOCIETAT

Duel crucial

Dissabte 18.30 h, Movistar LaLiga

El Llevant viu a prop de fer el ‘sorpasso’ i enfonsar un altre equip a la zona calenta de la taula. També de posar contra les cordes el FC Barcelona. El mateix que va fer la Reial Societat al Camp Nou. Les últimes dues víctimes dels blaugranes es veuen les cares amb objectius diferents. Els granotes volen enlairar-se definitivament mentre que els donostiarres somien assaltar de nou el liderat. Al quadro d’Alguacil encara continuen pesant les baixes de David Silva i Oyarzabal.

 

CA OSASUNA – VILA-REAL CF

Ara en Lliga

Dissabte 18.30 h, Movistar LaLiga

La Copa del Rei va reviure l’Osasuna i va permetre el redebut de Brandon amb la samarreta vermella. El davanter balear va tornar a defensar la samarra del conjunt navarrès nou mesos després de la seva greu lesió de genoll. Ho va fer en un xoc en la qual tot el seu equip va recuperar sensacions i va agafar aire per a la final d’aquest cap de setmana. Els d’Arrasate són ara mateix últims i tenen la difícil empresa de superar un Vila-real que es vol oblidar de l’empat (en suma quatre de consecutius) i començar a sumar de tres en tres.

SEVILLA FC – REIAL VALLADOLID

Fons d’armari

Dissabte 21.00 h, Movistar LaLigaGnagnon va debutar aquesta setmana en el xoc de Copa del Rei i amb ell ja han jugat els 25 homes de la plantilla de Julen Lopetegui. El tècnic del Sevilla està demostrant tenir un bon fons d’armari i l’únic dubte que planteja el seu equip és si serà capaç de mantenir el ritme en les tres competicions. De moment, a la Lliga s’han aficionat a les victòries per la mínima. Tot i que hauran de fer un esforç superior davant el Reial Valladolid, un conjunt que arriba en velocitat de creuer i que ja ha demostrat tenir gol. Weissman i els seus primers gols com a val·lisoletà són la millor notícia per a Sergio González.

 

RC CELTA – ESPORTIU ALABÈS

Mentalitat Coudet

Diumenge 14.00 h, Movistar LaLiga

«S’ha de jugar bé a futbol. S’ha de jugar bé a la pilota». Parla Eduardo Coudet, el catalitzador del Celta de Vigo. I tot i que el seu missatge es remunta a la seva etapa en el futbol argentí, la idea es pot traslladar al que li està passant al conjunt gallec amb ell al comandament. El Celta ha passat de patir davant qualsevol rival a arrossegar l’equip revelació de la temporada. I la clau és a les banquetes. El ‘Chacho’ ha revitalitzat els celestes, ha col·locat Iago Aspas on més mal fa i ha aconseguit ja tres triomfs consecutius. El tècnic argentí es va fer càrrec de l’equip quan era en zona de descens i ara dorm a tan sols dos punts de l’Europa League. Els queda molt camí, però han fet el pas més important, el de canviar la seva mentalitat cap a una altra de guanyadora. També el de començar a disfrutar del seu propi joc. Es diverteixen ells i somriu l’afició, que veu que per fi com ‘a nosa canteira’ comença a carburar.

 

GRANADA CF – REIAL BETIS

L’hora de la veritat

Diumenge 16.15 h, Movistar LaLiga

El Granada i el Reial Betis han dit adeu al seu moment més difícil de la temporada, però encara no s’han consolidat en el canvi. I aquell moment pot arribar aquest cap de setmana al Nuevo Los Cármenes, on el conjunt nassarita espera continuar disfrutant de la ratxa golejadora de Luis Suárez i del tercer màxim assistent de la competició, Darwin Machís. Davant, un conjunt verd-i-blanc cansat dels intents de desestabilització que els arriben des de fora. Aquesta setmana ha parlat Joaquín i segur que el capità ho torna a fer sobre el terreny de joc.

 

CADIS CF – GETAFE CF

Xoc d’estils

Diumenge 18.30 h, Movistar LaLiga

Marcar-li gol a aquest Cadis semblava missió impossible fins que va aparèixer el renascut Celta de Coudet. El mateix que passava amb el Getafe de José Bordalás fins que va arribar el 2020. Ara, dos estils forjats en defenses impenetrables es veuen les cares al Carranza amb la intenció de recuperar el somriure i el sabor del triomf. Els més necessitats són els blaus, que encadenen ja set jornades consecutives sense guanyar i dormen només a dos punts per sobre del descens.

 

SD EIBAR – REIAL MADRID

Han tornat

Notícies relacionades

Diumenge 21.00 h, M+ El Partidazo

El Reial Madrid ha superat amb escreix la seva setmana d’exàmens i ara vol aprofitar la dinàmica guanyadora per anar acostant-se al liderat de la taula. Els blancs han demostrat tenir poder, però també voluntat i capacitat de sacrifici per treure les aigües quan cal. Una cosa en la qual és expert el conjunt de José Luis Mendilibar. Els bascos reben l’actual campió després d’un sofert derbi que va deixar la reaparició de Sergi Enrich. El menorquí va anotar un gol gairebé un any després i espera repetir davant el Reial Madrid.