EL RIVAL BLAUGRANA

Gattuso: «El futbol sense públic no és futbol»

L'entrenador del Nàpols creu que el seu equip s'enfronta a l'Everest i no es molesta per tenir penjada l'etiqueta de «defensiu»

Motivarà els seus jugadors recordant-los i infància i admet que jugar al Camp Nou sense públic és un avantatge per a ells

jdomenech52461168 naples  italy   24 02 2020   napoli s head coach gennaro  ri200807200724

jdomenech52461168 naples italy 24 02 2020 napoli s head coach gennaro ri200807200724 / Z55 DL

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Gennaro Gattuso va trepitjar la gespa del Camp Nou com a jugador i ara ho farà com a entrenador. Va sentir l’estadi rugir amb 90.000 espectadors i avui el contemplarà en silenci. El canvi de professió i d’equip (del Milà al Nàpols) ve acompanyat pel canvi molt més substancial i radical que ha provocat el coronavirus.

«El futbol sense públic no és futbol. El confinament ha creat un esport diferent», assegurava amb tristesa Gattuso a la buida sala de premsa del Camp Nou, acompanyat només de David Ospina, el porter del Nàpols, mentre atenia a les preguntes que li arribaven per via telemàtica. Passional i visceral, Gattuso també trobava a faltar com a entrenador el contacte humà en portes d’una trobada culminant.

Als peus de l’Everest

Gattuso es troba als peus de l’«Everest», com va qualificar el partit davant el Barcelona en el qual defensa l’1-1 de l’anada del 25 de febrer. Acudia al recinte blaugrana assumint que pot estimbar-se amb els seus. «Haurem de fer un gran partit a nivell tècnic i tàctic. Però fins i tot jugant un gran partit, potser no arribem a superar l’eliminatòria», va admetre. I com que necessita els seus homes en plena forma, encara no dona per recuperat ni descartat Lorenzo Insigne, que es va lesionar diumenge passat a l’adductor: «Ha fet l’últim entrenament al 100%. Jugarà si ell em diu que està preparat del tot».  

«No jugo a la defensiva. Jo sé quin futbol m’agrada, i els meus jugadors també ho saben. Com a futbolista tenia característiques diferents de les que busco com a entrenador, però entenc que es necessita temps perquè et treguin l’etiqueta»

Peu de foto / AUTOR FOTO (FONT)

L’Everest, aquesta vegada, estarà buit. És «un petit avantatge» per al Nàpols. «Sentir 90.000 persones cantant, si no tens personalitat o experiència, impressiona», va dir, en boca del traductor. D’això se salven joves com Zielinski, Lozano o Fabián Ruiz, tot i que segons el seu entrenador necessiten viure aquestes experiències per créixer. A ells els motivarà apel·lant als seus inicis quan jugaven a la platja o al carrer perquè valorin on són. «Aquests partits no es poden jugar amb timidesa o por, sinó que cal disfrutar-los perquè després vindran més com aquests», va ser el seu consell als 42 anys i 18 temporades com a professional. 

L’etiqueta que penja

Notícies relacionades

El cas és que serà una dificultat menys. Ja els generaran més el Barcelona, club al qual Gattuso s’enfronta sense complexos. La temporada, amb la conquesta de la Copa, ja està aprovada. Els mesos transcorreguts des del primer enfrontament del 25 de febrer, han permès millorar al Nàpols. L’entrenador li ha donat les característiques que volia. I no són les que es remarquen.

«Cal saber llegir les dades. Els números, al Milà i al Nàpols, diuen una altra cosa. No jugo a la defensiva. Jo sé quin futbol m’agrada, i els meus jugadors també ho saben. Com a futbolista tenia característiques diferents a les que busco com a entrenador, però entenc que es necessita temps perquè et treguin l’etiqueta», va comentar Gattuso, posant com a exemple la seva devoció per un futbolista com Riqui Puig, al qual ja va elogiar fa dos anys en una pretemporada quan dirigia el Milà: «És un espectacle veure’l jugar, porta el futbol dins. No és casualitat que surtin jugadors amb aquesta qualitat i característiques del planter del Barcelona des de fa anys».

Temes:

Champions Barça