UN TÈCNIC AMB IDEES I AMBICIÓ

Vicente Moreno, un entrenador top per reflotar l'Espanyol

«Tinc molt clar a què venim, el repte és tornar a Primera», assegura en la seva presentació

lmendiola54366982 200805185759

lmendiola54366982 200805185759

3
Es llegeix en minuts
Ricard Cabot

L’Espanyol  ha aconseguit els serveis d’un entrenador top malgrat que el descens del Mallorca a Segona pugui semblar el contrari. Hi ha unanimitat a l’illa que, amb un altre entrenador, amb els elements que hi havia a la plantilla, la pèrdua de la categoria s’hauria produït molt abans que en la penúltima jornada. Per primera vegada, Vicente Moreno es fa càrrec d’un equip sabent que l’únic objectiu és l’ascens a Primera. Totes les altres coses suposaran un sonor fracàs en el club amb el límit salarial més alt.

Abandona Moreno l’illa amb un regust amarg. No només per no haver aconseguit conservar la categoria, sinó, sobretot, per la forma en què ha sortit, sense complir el contracte que el lligava al Mallorca fins al 2022. Sarver, el ric amo americà del club, l’ha fet patir fins a l’últim moment, fins al punt que s’ha arribat a posar molt en dubte la seva sortida.

Les seves formes no han agradat, negociant amb l’Espanyol  quan ell i els seus jugadors s’estaven jugant la permanència. En el curs acabat de finalitzar s’ha desgastat més del compte, fart d’exercir d’apagafocs i ser l’únic que ha donat la cara, amb la propietat a Arizona, el conseller delegat destituït, el seu substitut amb un marcat perfil baix i el director esportiu acabat d’aterrar.

Perfil ambiciós

Després de resoldre’s el que ha sigut el culebró de l’estiu, Moreno arriba a l’Espanyol amb les idees molt clares i així ho va demostrar ahir en la seva presentació oficial, al costat de José María Durán, el director general, i Francisco Rufete, l’esportiu. «Tinc molt clar a què venim. El repte és tornar a Primera», assumeix. «L’Espanyol  està en una categoria que no li correspon i comença un treball intens».

 L’afició de Cornellà-el Prat veurà un equip ambiciós a casa, sempre a l’atac. Una altra història molt diferent és en els desplaçaments. Cinc punts ha sumat l’equip en tota la temporada, uns números de descens. Ja a Segona B, l’equip va ascendir amb uns números molt discrets a les seves sortides, història que s’ha repetit a Primera. La regularitat a casa va ser clau.

Dues cares

El nou entrenador de l’Espanyol ha mostrat dues cares en la seva etapa de tres anys a la banqueta del Mallorca, la del que s’asseu a la banqueta i la del que ho fa a la sala de premsa. Doctor Jekyll i Mister Hyde en estat pur. El primer és impulsiu, descarat, que planta cara als àrbitres, cosa que li ha costat alguna expulsió; el segon és reservat, prudent, el que mesura les seves paraules fins a l’exageració, sempre respectuós amb el col·lectiu arbitral, «als quals cal ajudar perquè tenen una funció molt difícil».

«Exigiré molt a Rufete. Vull la millor plantilla possible»

Vicente Moreno

Entrenador de l’RCD Espanyol

 Mai ha pronunciat una paraula més alta que l’altra, i menys ha donat una pista que pogués servir al rival. De titulars, més aviat pocs. Sempre educat, compareix davant de la premsa perquè no li queda més remei. Si d’ell depengués, no parlaria en tot el curs.

Cicle intens

Notícies relacionades

El que li agrada és treballar, estar en contacte amb els seus jugadors i amb la pilota, com a futbolista que ha sigut. El seu modèlic comportament va quedar patent en el seu distanciament amb l’anterior conseller delegat del MallorcaMaheta Molango. Ni quan aquest li va enviar l’encàrrec que «els entrenadors que entrenin, els directius ens dediquem a fitxar», va contestar. I això que tenia motius de sobra per explotar després de l’estrepitós fracàs dels reforços, que, a la fi, va costar el lloc a Molango i la categoria a l’equip.

Vicente Moreno abandona l’illa de Mallorca cansat de donar la cara un dia sí l’altre també després d’un cicle intens de tres anys. Necessita nous reptes i està convençut, tot i que li hagi costat diners de la seva butxaca, que l’Espanyol  li servirà com a rampa de llançament per entrenar de nou a Primera, on ha de ser.

Temes:

Espanyol