L'ENTREVISTA

Víctor Blanco: «Lautaro és el millor de la seva generació»

El president del Racing d'Avellaneda analitza el cotitzat davanter de l'Inter que persegueix el Barça, format a La Academia

jdomenech54029275 deportes victor blanco presidente del racing abellaneda200708172355

jdomenech54029275 deportes victor blanco presidente del racing abellaneda200708172355

4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president del Racing d’Avellaneda és un gallec. Gallec de veritat, de Galícia. Un empresari de 74 anys que des que en tenia cinc viu a l’Argentina, on es va traslladar amb els seus pares fugint de la dictadura franquista. Víctor Blanco dirigeix el club des del 2013. Lautaro Martínez, el davanter de l’Inter que persegueix el Barça, es va formar a La Academia.

-És l’home que fitxa Lautaro. El Racing ha tingut molts jugadors de primer nivell. Un planter molt important amb jugadors que són ambaixadors del Racing pel món, com Lisandro López; Luciano Vietto, que va jugar a Espanya i ara és a Itàlia; Marcos Acuña, a Portugal. i molts altres que han jugat també a la selecció. Allà hi ha ‘el Chiquito’ Romero.

-Però és el traspàs més alt de la història del Racing. Ho va ser quan el vam vendre a l’Inter per 25 milions. Abans la venda més cara havia sigut la del paraguaià Romero al Xangai, Roger Martínez al Jiangsu Suninh, Vietto al Vila-real... 

-¿Diria que és el millor jugador del planter que han tingut? El més valuós, sí. Sí. Sens dubte. És el millor de la seva generació.

«És molt difícil de comparar amb altres jugadors, perquè depèn de la posició en la qual un juga. M’encanta Iniesta, però els gols els marca Messi, i el mèrit se l’emporta qui fa gols» 

Lautaro Martínez i Víctor Blanco. / EP

-¿Amb qui el compararia? És molt difícil de dir, perquè depèn molt de la posició en la qual un juga. Rodrigo de Paul, per exemple, és un extraordinari jugador, però no ocupa la mateixa posició. Com Iniesta, que m’encanta, però els gols els marca Messi, i el mèrit se l’emporta qui fa els gols.

-¿Quina és la millor virtut de Lautaro? Té molt cap. És molt important. I té la humilitat de no creure’s res de tot el que ha viscut. No ha embogit. Era un noi molt normal, amb un entorn familiar bo, i això és un plus en el pla personal. En l’esportiu, ha sigut un futbolista molt explosiu en el sentit que ha anat pujant de categoria molt ràpid, en cinc o sis partits ja ascendia de nivell.

-¿Ha madurat aviat? Uns nois maduren abans, d’altres després. Mansilla és de la mateixa promoció. Era titular i Lautaro li va treure el lloc en la juvenil. Hi ha un altre noi, Álvarez, que ha debutat als 17 anys.

«Lautaro té molt cap, té la humilitat de no creure’s res del que ha viscut. No ha embogit. Era un noi molt normal, amb un entorn familiar bo, i això és un plus en el pla personal» 

Lautaro llança un penal a l’Inter-Bolonya. / Antonio CALANNI (ap)

-Scaloni diu que com més juguin junts Messi i Lautaro, millor per a la selecció. Totalment d’acord. Vostès disfruten molt més de Messi, amb els companys tan bons que l’han envoltat, i amb tot el que ha guanyat.

-I si Lautaro fitxa pel Barcelona, millor per al Racing. ¿Es van reservar una plusvàlua amb el traspàs anterior a l’Inter? El 10% de qualsevol quantitat per sobre de 14 milions i el que correspongui pels drets de formació.

-Un altre benefici per al Racing, no només de renom. El Racing inverteix molt a les inferiors i necessita vendre per mantenir el club. Pensi que tenim 600 empleats i 15 disciplines esportives, amb la quantitat de nois i tècnics que això implica.

«El va veure quan tenia 15 anys el nostre director esportiu. Li va cridar l’atenció perquè l’anomenaven ‘el Toro’, de la potència i fortalesa que tenia, però a més, tenia molta habilitat, va molt bé per dalt i xuta amb les dues cames»

-¿Els nois argentins no se’n van massa aviat? És el mercat. No es pot anar contra el mercat. Els clubs prefereixen equivocar-se emportant-se un noi jove a pagar més per un de més contrastat. Alguns els pots aguantar, però d’altres se te’n van. Venen a buscar-los, no els posem a la vidriera. Cada vegada se’n van més joves.

-¿No els falta el punt final de l’aprenentatge? Els falta un toc. De vegades els deixen aquí cedits sis mesos o un any. Lautaro va marxar amb 22 anys a l’Inter.

-De moment, protagonitza una carrera ràpida i brillant. El va veure quan tenia 15 anys el nostre director esportiu. Li va cridar l’atenció perquè al noi li deien el Toro de la potència i fortalesa que tenia, però a més tenia molta habilitat, va molt bé per dalt i xuta amb les dues cames. El vam fitxar als 17.

«¿A qui s’assembla? Al Kun Agüero. Lautaro té alguna cosa més. Coneixent-los als dos, em quedo amb Lautaro, és més complet»

Lautaro intenta desbordar un defensa a l’Inter-Brescia. / MIGUEL MEDINA (AFP)

-¿A qui s’assembla dels davanters que vostè coneix? Al Kun Agüero. Lautaro té alguna cosa més. Coneixent-los als dos, em quedo amb Lautaro, és més complet.

Notícies relacionades

-¿Si ha triomfat a Itàlia, triomfarà a Espanya? No en tinc cap dubte.

-¿Li restarà pressió ser al costat de Messi? Ho superarà. No sé si en el primer partit, però ho superarà. Aquí a l’Argentina també hi ha molta pressió, de l’afició, més que a Europa. I quan surten d’inferiors, encara més.