RECORDS DE SUD-ÀFRICA

Una mirada a les portades històriques del triomf d'Espanya en el Mundial 2010

El gol d'Iniesta va copar la primera pàgina de tots els diaris del moment

EL PERIÓDICO posa en marxa un serial especial sobre el memorable campionat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Quan Andrés Iniesta va marcar en el minut 116, ja a la pròrroga, el gol que va proporcionar a Espanya el seu primer i únic Mundial, un esclat d’eufòria es va propagar per tot el país i les portades dels diaris es van fer monogràfiques. ‘El món als seus peus’, va titular EL PERIÓDICO DE CATALUNYA aquell 12 de juliol del 2010, l’endemà de l’obús del manxec contra Holanda.

El món futbolístic certament es va rendir al joc desplegat per ‘la Roja’ durant aquell Mundial. La fúria havia deixat pas al toc. Jugadors baixets però desbordants de talent es van apropiar de la pilota i van derrotar una selecció rere una altra. Potser a la final no van jugar tan bé com a la semifinal contra Alemanya, abatuda amb un cop de cap bestial de Carles Puyol, però al llarg de tot el torneig van ser un combinat molt competitiu, dirigits amb la mà sàvia i el discurs serè de Vicente del Bosque

Notícies relacionades

Iniesta es va guanyar el protagonisme a totes les portades –aquest diari ofereix l’oportunitat de recordar-ne algunes de les més espectaculars del moment– un noi humil que venia d’un any terrible, colpejat per una depressió, una lesió traïdora i la mort d’un amic íntim, Dani Jarque. Va ser heroi sense estar forjat per les formes clàssiques dels herois.

Un futbolista que encara juga com una ballarina, lliscant per la gespa, suau, amb elegància, amb una tècnica depuradíssima, però que aquell dia a Sud-àfrica, en el minut 116, va xutar amb totes les forces de la seva musculatura. No existien ni existeixen les mans capaces de parar tota la determinació d’aquell xut. Tot un país, des d’aquell instant, va sortir al carrer a celebrar l’èxit inusitat... una dècada després EL PERIÓDICO posa en marxa un serial especial, que s’estendrà durant la setmana que ve, i que en diferents formats digitals i paper analitzarà en profunditat la rellevància esportiva d’aquell moment històric, a més del fenomen emocional i social que va significar per a pràcticament tot un país.