LA CRISI DEL COVID-19

L'Espanyol pacta una rebaixa de sou del 19% si no es reprèn la Lliga

La directiva tanca un acord amb la plantilla del primer equip que contempla també una reducció del 4% si la competició acaba

lmendiola52207355 grafcat1110  cornella  barcelona   09 02 2020   el jugador d200427195831

lmendiola52207355 grafcat1110 cornella barcelona 09 02 2020 el jugador d200427195831 / G Loinaz

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La primera plantilla de l’RCD Espanyol ha arribat a un acord amb la directiva del club per rebaixar el sou dels jugadors i del cos tècnic arran de la greu situació econòmica generada per la pandèmia del coronavirus.

El pacte al qual s’ha arribat després d’unes negociacions iniciades fa unes setmanes, suposarà una rebaixa del 19% del salari anual per a tots els professionals en cas que la temporada 19-20 no es reiniciï i una quantitat del 4% anual en cas que, finalment, es reprengui i acabi per disputar-se les 11 jornades restants.

Els futbolistes blanc-i-blaus també han acceptat complementar el salari als afectats de l’erto del club amb menys ingressos fins que finalitzi l’estat d’alarma. En aquesta situació es troben tant el primer equip femení, els juvenils A i B i gairebé la totalitat dels membres de l’Espanyol B, que competeix en el grup 3 de la Segona B.

Gest de  solidaritat

El club ha fet públic l’acord a través d’un comunicat oficial, en el qual agraeix l’esforç i la solidaritat dels integrants del primer equip en un moment tan complex i també ressalta el recolzament a la resta d’afectats per l’erto.

 «Volem destacar la unió i determinació del nostre primer equip des de l’inici d’aquesta crisi. Alguns dels nostres jugadors han tingut la malaltia i l’han pogut superar, en altres casos han sigut els seus familiars, però això no ha impedit que hagi mostrat el seu compromís amb el club», destaca la nota del club amb referència als sis jugadors de la plantilla blanc-i-blava que van donar positiu.

Notícies relacionades

Dels afectats tan sols va transcendir el nom del davanter xinès Wu Lei, tot i que no a través del club de Cornellà, sinó a través de l’Associació Xinesa de Futbol (AFE). Tots van tenir símptomes lleus dels quals estan totalment recuperats. «Tota la plantilla està entrenant als seus domicilis amb pautes teledirigides pel cos tècnic per tornar a competir quan es donin les condicions de salut i seguretat necessàries», afegeix la nota.

L’Espanyol informa també que tots els professionals del club els contractes del qual finalitzaven el 30 de juny del 2020 han acordat estendre els seus vincles fins que s’acabi aquesta temporada.