RECOL·LOCACIÓ DEL CALENDARI

La UEFA trasllada del 2021 al 2022 l'Eurocopa femenina

L'ajornament es produeix perquè no coincideixi amb l'Eurocopa masculina, que ja s'havia programat per al pròxim estiu

La UEFA trasllada del 2021 al 2022 l'Eurocopa femenina

PETER POWELL

1
Es llegeix en minuts
Agencias

La UEFA ha decidit ajornar un any l’Eurocopa femenina, que estava prevista inicialment per a l’estiu del 2021 a Anglaterra i ha programat que es disputi entre el 6 i el 31 de juliol del 2022. L’argument esgrimit per la màxima autoritat futbolística és que pretén evitar la coincidència amb l’Eurocopa masculina, que ja s’havia traslladat del 2020 al 2021 per la pandèmia del Covid-19, i que el torneig femení sigui «l’únic centre d’interès», segons va explicar en un comunicat el Comitè Executiu.

«Quan vam haver de prendre una decisió urgent sobre l’ajornament de l’Euro 2020, sempre vam tenir al cap l’impacte en el Campionat d’Europa femení del 2021. Hem considerat acuradament totes les opcions, amb el nostre compromís amb el creixement del futbol femení en el nostre pensament. Al traslladar el campionat femení l’any següent ens assegurem que la nostra competició femenina insígnia sigui l’únic gran torneig de futbol de l’estiu, i així se li pot donar el protagonisme que es mereix», va subratllar el president de l’organisme, Aleksander CeferinEl Mundial del 2022, a Qatar, es jugarà a la tardor.

La responsable de la unitat de futbol femení, Nadine Kessler, va explicar que tant la UEFA com la federació anglesa pensen que l’ajornament al 2022 és beneficiós.

Jorge Vilda, el seleccionador, consola Jenni Hermoso després de l’eliminació davant dels Estats Units en l’últim Mundial. / TOLGA BOZOGLU (EFE)

El millor per al torneig

Notícies relacionades

«Ara que s’ha confirmat que els Jocs Olímpics se celebraran el 2021, creiem fermament que el pas al 2022 és el millor per al torneig. El Campionat d’Europa Femení és l’esdeveniment esportiu femení més gran d’Europa, un dels esdeveniments esportius més grans del món i, per tant, necessita i mereix una plataforma pròpia», va apuntar l’exfutbolista.

La responsable del futbol femení de la federació anglesa, la baronessa Sue Campbell, va reiterar «el compromís d’Anglaterra» per «oferir una experiència de primera classe per a les jugadores, els membres dels cossos tècnics i els aficionats per igual», després d’assumir que «el calendari esportiu» s’ha d’adaptar a les necessitats de la societat, i s’ha de mantenir la salut com a «prioritat absoluta». Campbell va assegurar el total recolzament del comitè organitzador a l’ajornament i considera que «beneficiarà» el torneig.  «Confiem que l’espera valdrà la pena», va afegir Campbell, qui espera que l’esdeveniment, que es jugarà a les mateixes seus, bati rècords a Anglaterra.