BARALLA QUOTIDIANA

Rubiales qualifica d'«irresponsable» i «antipatriota» Tebas

El president de la RFEF critica el de la Lliga per haver repartit testos 'anticoronavirus' als clubs professionals

El campionat es podria reprendre el 23 d'abril, com a molt aviat, o el 14 de maig, en cas extrem

jdomenech52829292 graf8361  madrid  17 03 2020   el presidente de la real fede200318095608

jdomenech52829292 graf8361 madrid 17 03 2020 el presidente de la real fede200318095608

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Les diferències entre Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), i Javier Tebas (Lliga de Futbol Professional, LFP) són «públiques, notòries i notables» cada vegada que un d’ells compareix i estan lluny d’acostar-se, segons el primer, l’última aparició del qual li ha portat a qualificar d’«irresponsable» i «antipatriota» el seu homòleg per haver ordenat repartir testos ‘anticoronavirus’ als jugadors dels clubs de Primera i Segona A.

El futbol reordena les seves dates després de l’aturada forçada per la pandèmia. Les competicions que depenen de la Federació no tenen data prevista de represa per la impossibilitat de predir quant durarà el confinament. La Lliga contempla tres escenaris perquè es reprengui el campionat. El primer, el més optimista en les previsions, és que torni a jugar-se el dijous 23 d’abril. La segona data prevista és el dissabte 2 de maig i al pitjor dels casos contemplats, el dijous 14 de maig, de manera que s’acabaria la Lliga jugant-se dos partits per setmana.

Rubiales compareix a les instal·lacions de la RFEF el 12 de març. / EfE

«Les competicions s’acabaran», va garantir Rubiales, en una de les escasses coincidències amb Tebas. Potser l’única. Perquè mentre Tebas alerta que si no es reprèn la Lliga es perdran centenars de milions, Rubiales destaca que la RFEF és «l’única federació d’Espanya que no té subvenció» i l’estructura del qual, amb una tresoreria molt fèrria, creant un equilibri molt auster amb despeses i resultats» li permetrà, a més, garantir la supervivència «dels clubs més modestos». Gràcies, va voler apuntar, al criticat contracte amb l’Aràbia Saudita per haver traslladat allà la Supercopa d’Espanya.

Testos per a privilegiats

Rubiales supedita la salut al futbol. Al revés que, teòricament, la voluntat de Tebas. I va criticar a aquest que hagi ordenat que la Lliga repartís testos per detectar casos de coronavirus entre els jugadors dels 42 clubs professionals si no els havien afectat pel seu compte. 

Rubiales i Tebas, en una reunió que van mantenir el març del 2019. / EFE

Notícies relacionades

«Em sembla irresponsable que havent-hi pacients i estant la vida en joc es faci això. Em sembla fora de lloc que s’estiguin utilitzant testos quan hi ha gent que ho necessita. Em sembla que és desconèixer la realitat. Si és que ens han confinat a tots. És igual si estàs contagiat o no. Tant és», va afirmar Rubiales que s’autoexcloïa d’aquesta iniciativa promoguda per Tebas. 

«Hem d’estar confinats i no moure’ns excepte per mesures alguns casos com la feina. Els futbolistes ja estan aïllats igualment. És fins i tot il·legal, penat, insolidari i una mesura antipatriota», va remarcar Rubiales, exigint al seu col·lega més dosis de solidaritat.