PREMIER SENTENCIADA

El derbi de Manchester rellança l'United (2-0)

La derrota del City acosta el títol de Lliga a Liverpool, que només necessita ja sis punts per ser campió

jdomenech52690604 soccer football   premier league   manchester united v manch200308210321

jdomenech52690604 soccer football premier league manchester united v manch200308210321 / CARL RECINE

2
Es llegeix en minuts
Enric Gil

Els aficionats del Manchester United estan amb ganes de triomfs. Un desert de futbol defineix la trajectòria dels Red Devils dels últims set anys. La victòria davant del rival ciutadà (2-0) rellança el projecte de Ole Gunnar Solskjaer en el seu desè partit invicte, i de passada entronitza el fitxatge d’hivern, Bruno Fernandes. El portuguès va tornar a ser protagonista, aquesta vegada assistint en el primer gol de Martial.

La victòria va ser una confirmació del salt de qualitat de l’United. El ressorgir ha vingut de la mà de l’ex de l’Sporting de Lisboa, que ha tornat la il·lusió a les grades deprimides d’Old Trafford. Salvant les distàncies, l’impacte de la seva arribada recorda en certa manera la de Ronaldinho al Barcelona.

Els tres punts rellancen els vermells de Manchester, embardissats en una lluita fratricida per ficar-se a les places europees que implica fins a quatre equips separats per cinc punts. Però també impliquen el virtual comiat del City de la Premier. Amb la derrota dels blaus, el Liverpool ja només necessita 6 punts més per ser campió. Els seus pròxims partits són davant de l’Everton a Goodison Park i el Crystal Palace a Anfield. 

Pensant en dues finals

La importància del partit per a l’United contrastava amb la situació de l’equip de Guardiola que, consolidat ja en la segona posició, va sortir sense De Bruyne, per molèsties a l’esquena, i amb el del planter Phil Foden de titular. Malgrat ser un derbi, el tècnic català va avançar en la prèvia que el City se’l prendria a mode de preparació per a «les dues finals» davant del Reial Madrid a la Lliga de Campions i el Newcastle a l’FA Cup. 

Els celestes van ser a prop del gol en el tram final. Els de Guardiola no són els mateixos sense De Bruyne ni Laporte i tot i que van merèixer l’empat els va faltar profunditat i gol. En el temps afegit, McTominay va col·locar la sentència aprofitant un error d’Ederson en el servei de porteria. 

«Ha estat un mal partit, la derrota no és acceptable», va lamentar Bernardo Silva, l’extrem del City. Guardiola va reconèixer que «a la primera part vam crear poques oportunitats, però la segona meitat va ser millor i vam estar bé, només ens va faltar millorar en l’últim terç. Ells van esperar per tirar pilotes llargues al contraatac», va afegir.

El català va perdre el seu primer partit de lliga a Old Trafford en la seva setena derrota aquesta temporada a la Premier. Mai abans havia sucumbit en tants partits en una campanya com entrenador.

Fitxa tècnica

United: De Gea; Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw, Williams (Bailly, m. 78); Matic, Fred, Fernandes (Ighalo, m. 88); Daniel James, Martial (McTominay, m. 78). 

Notícies relacionades

City: Ederson; Cancelo, Otamendi, Fernandinho, Zinchenko (Mendy, m. 77); Rodri, Gundogan, Foden; Bernardo Silva (Mahrez, m. 60), Agüero (Gabriel Jesus, m. 59), Sterling.

Gols: 1-0 Martial (m. 30). 2-0 McTomminay (m. 96).